Сергій Надал: Степан Бандера — символ боротьби за Україну

0
160

Ідеї провідника ОУН залишаються актуальними досі

15 жовтня, наступного дня після Покрови, українські патріоти у всьому світі відзначають день пам`яті Провідника ОУН Степана Бандери. 60-ть років тому Бандеру підступно вбив агент радянського КДБ Богдан Сташинський під безпосереднім керівництвом глави радянської спецслужби Олександра Шелепіна та за прямим наказом генерального секретаря ЦК КПРС Микити Хрущова. 2019 став “Роком Бандери” у Тернополі. Своїми думками з приводу роковин Мюнхенського замаху поділився у блозі міський голова Тернополя Сергій Надал.

Очільник тернопільської громади підкреслив, що Бандера і сьогодні є загрозою для ворогів України, тому пам’ять про Провідника намагаються “стерти” та нівелювати.
– Бандеру боялися Кремлі, навіть через багато років після Другої світової війни, коли УПА вже не вела активних бойових дій. Ім’я Степана Бандери і сьогодні викликає ненависть кожного ворога України, як внутрішнього, так і зовнішнього. Бо він загрожує будь-якому ворогові. Він ніс і досі несе ідею сильної, незламної, могутньої України “час якої настав” і, яку “не спинити”. Степан Бандера займає особливу роль у боротьбі за Незалежність і становленні України. Прізвище нашого Провідника перекладається з кількох європейських мов, як «прапор». Степан Бандера та його родина, що зазнала жорстокого переслідування з боку нацистського і більшовицького тоталітарних режимів, по праву вважаються символом  боротьби за Україну. Ім`я Степана Бандери є прапором національно-визвольного руху — зазначив Сергій Надал.

Імені Бандери бояться ті, хто хоче бачити Україну “радянською”, де нема історії та національної самоповаги, а є лише слухняні раби

Сергій Надал також звернув увагу на актуальність думок Степана Бандери і сьогодні, через десятки років після його загибелі. Ідеї висловлені Провідником ОУН, на думку тернопільського голови, найкраще окреслюють теперішню ситуацію у зовнішній і внутрішній політиці.

– Бандера сказав: “І прийде час, коли один скаже “Слава Україні!”, – а мільйони відповідатимуть: “Героям Слава!”, – і цей час настав. Ми маємо незалежну Україну. Але її треба захистити, – пише Сергій Надал – Бандера закликав бути собою і опиратися на власні національні інтереси, коли говорив: “Всі течії і групи, які в основу визвольних змагань кладуть орієнтацію на вирішну допомогу західніх держав, і до їхньої політики хотіли б достосовувати українську політику — йдуть безвиглядними манівцями”. До цих думок мали б прислухатися усі, хто надмірно покладається на міжнародну підтримку у теперішньому мінливому світі, де Україна, на жаль, часто не знаходить розуміння.
Також, на думку міського голови, єдність усіх патріотичних сил, це те, що важливо для збереження і перемоги України.

– Бандера говорив: “Наша перемога — це перемога нашої ідеї, повне її здійснення. Другорядною справою є те, яку частину реалізуємо ми самі, яку — інші, а яку — спільно. Наш обов’язок — зробити самим найбільше, скільки стане наших сил, одночасно докласти старань, щоб і інші робили якнайбільше”. Ці слова є прями закликом до єдності усіх тих, хто хоче бачити Україну сильною і незалежною. Особливо важливою є така єдність перед лицем ворога, котрий і сьогодні щодня веде підступну війну проти України, – зазначає Сергій Надал.

Лише тоді ми маємо майбутнє, як держава та нація, коли шануємо і поважаємо своїх героїв

Також очільник Тернополя звернув увагу на нові виклики і загрози, подолати які допоможе пам’ять про Степана Бандеру.

– Сьогодні нам під виглядом “лібералізму” намагаються підсунути нову версію “радянської України”. І завдання кожного патріота полягає в тому, щоб нове покоління знало українську Україну. Знало і поважало своїх героїв, яким без сумніву, був Степан Бандера. Лише тоді ми маємо майбутнє, як держава та нація. Тож у ці дні згадаємо нашого славного Провідника. Згдаймо його пророчі слова і докладемо усіх сил, щоб українська ідея перемогла, – підсумував Сергій Надал.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ