Тернопіль кримінальний – погрози і шантаж або гроші

0
89

Тернопільська місцева прокуратура спільно з відділом «К» УСБУ в Тернопільській області учора, 24 вересня 2019 року, в одному з міських закладів харчування затримали місцевого жителя під час отримання ним 25 000 доларів США та документів щодо майнових прав на житло.

Встановлено, що вказані кошти та майнові права на 237 квадратних метрів нерухомого майна у приміщенні багатоквартирного житлового будинку, який перебуває на стадії будівництва, правопорушником вимагались за безперешкодне здійснення забудовником – місцевим підприємцем будівництва багатоквартирного житлового будинку у м. Тернопіль. У разі не сплати зазначеної суми, вимагач погрожував застосувати до забудовника фізичну розправу, а також розмістити публікації в засобах масової інформації про нібито незаконність будівництва та залучити громадських активістів з метою блокування будівельних робіт.

Порушнику закону повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України, тобто у вчиненні вимоги передачі чужого майна, права на майно з погрозою насильства над потерпілим, такого, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах.
Вирішується питання щодо запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ