«Фінансове становище чоловіка залежить від жінки, яка поруч? Це шкідлива ілюзія», – Наталія Гаєвська

0
1131

Чи погоджуєтесь ви з думкою, що фінансове становище чоловіка залежить від того, НАСКІЛЬКИ ЖІНКА, ЩО Є ПОРУЧ З НИМ, ВМІЄ МОТИВУВАТИ ТА НАДИХАТИ ЙОГО НА УСПІХ В КАР’ЄРІ та нові звершення, є такою собі “бізнес-музою” для мужчини?

Пропоную обговорити сьогодні це питання в рубриці #дискусійний_клуб_з_сімейним_психологом_Наталією_Гаєвською оскільки за останній час на очі все більше попадається статей, а також жіночих тренінгів та семінарів, після проходження яких, жінки отримають мало не покрокову інструкцію, як правильно надихати і мотивувати свого чоловіка, щоб в ньому прокинувся успішний бізнесмен.

Однозначно, що від жінки в стосунках багато що залежить і наші жінки, варто надати їм належне, багато працюють і над собою і над відносинами.

Проте, часом є ризик попасти в пастку: “я зможу зліпити зі свого чоловіка все, що тільки захочу, варто лише правильно вибрати стратегію. Він навіть не помітить, як його вміло скеровують (маніпуюють, насправді), а можливо, ще й отримає від цього задоволення, адже це ж і йому на користь!” В першу чергу це стосується питань фінансів та заробляння грошей. На перший погляд може здатися, що нічого поганого в цьому немає – жінка вірить в свого чоловіка, в його потенціал, без кінця краю нагадує йому про це, мотивує, витирає соплі і чекає, чекає, чекає, коли ж він нарешті такий вмотивований встане з дивану заробляти великі кошти. А якщо щось іде не так, от не йдуть заробітки, то, звісно, справа в ній – не так мотивує та надихає, потрібно більше працювати над собою! Адже всім відома істина: за кожним великим чоловіком стоїть жінка, та й наша приказка “Чоловік – голова, а жінка – шия. Куди шия поверне, туди і голова”.

Все це ілюзія.

І я б сказала, дуже шкідлива ілюзія, яка підживлює бажання жінки контролювати і впливати на чоловіка у власних цілях.

Фінансовий успіх чоловіка залежить ЛИШЕ від БАЖАННЯ заробляти кошти на свої ВЛАСНІ ПОТРЕБИ, якщо туди входить сім’я – чудово. Самоствердження і прояв базових чоловічих функцій, наразі, актуальності не втрачали.

Рівень реальних потреб чоловіка, а не фантазій з цього приводу, визначає кількість нулів на його банківському рахунку. Наприклад, якщо він, а не жінка, що поруч (!!!) має ПОТРЕБУ, а не просто йому б так хотілося, їздити на дорогому авто, то він знайде шлях, як заробити на це авто кошти. Якщо ж, його абсолютно влаштовують тролейбус чи маршрутка, а дорогі авто він вважає марнотратством, то як би ви його не мотивували, доки він САМ не змінить власної точки зору, всі ваші мотивування та надихання не подіють, а будуть лише дратувати та викликати щире нерозуміння, що від нього хочуть.

Неможливо мотивувати мужчину на якісь дії та вчинки, якщо це не входить до переліку його потреб! А потреби у кожного, як відомо, різні.

Які ваші думки з цього приводу? Запрошую всіх охочих до дискусії!

Наталія ГАЄВСЬКА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ