Від цін на городину у тернопільських магазинах хочеться тікати світ за очі (фото)

0
677

Шановні тернополяни, чи любите ви борщ? Якщо так, то я вас вітаю. Ні, не з тим, що у вас хороші кулінарні смаки, а з тим, що ваша улюблена страва починає переходити у розряд делікатесів.

І мені сьогодні борщику забаглося. Червоного такого, щоб з бурячком, морквою, квасолькою і усім іншим, що порядні тернопільські ґаздині туди додають.

І пішов я з самісінького ранку до одного тернопільського магазину. До якого саме – не настільки важливо, адже мова не про магазин, а про червоний борщ. І стою оце перед прилавком й очам віри не йму. А коли повірив, то остовпів.

Капуста по 15 гривень. Але це ще терпимо. Особливо враховуючи, що апельсини по 33. Ні, не те щоб я апельсини у борщ класти намірився, просто важко зрозуміти, чому цибуля за отой заморський фрукт на дві гривні дешевше.

Зате на фоні цибулі морква маже за 30 гривень виглядає, як дарунок долі. А буряк, який оцінили усього у 26, то при таких цінах, взагалі як задурно віддають.

Але і то все ще дрібниця. Он, один з найдієвіших засобів від застуди, лимон, коштує 65 гривень. Багато скажете? Жартуєте. Є ж іще один хороший засіб від цієї хвороби – часник. І ціна у нього така, що одразу в піт кидає і уся слабкість сама з організму виходить.

А борщик я таки сьогодні коштував. Не багато, трішечки. Бо я таки не настільки багатий, щоб таку дорогу страву їсти з великих тарілок, як колись.

І взагалі червоний борщ, оцю традиційну і у чомусь навіть легендарну українську страву, скоро зможуть дозволити собі хіба що дуже заможні люди. А усі інші будуть споживати на великі свята.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ