Петро Порошенко підписав указ: Тернопільський медуніверситет отримав статус національного

0
371

Тернопільський медичний університет нарешті отримав статус національного. Для цього було зроблено чимало, докладено багато зусиль та праці. У середу, 17 квітня, Президент України Петро Порошенко підписав про це відповідний Указ.

«Ураховуючи загальнодержавне і міжнародне визнання результатів діяльності Державного вищого навчального закладу «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров’я України», його вагомий внесок у розвиток національної медичної та фармацевтичної освіти і науки, постановляю: Надати Державному вищому навчальному закладу «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров’я України» статус національного», – йдеться в Указі Президента.

Про те, що на отримання цього статусу довго чекав колектив цього навчального закладу та багато задля цього працював, наголосив й голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

«Маємо приємну новину. Спільна робота та багаторічні досягнення у медичній сфері дали позитивний результат. Завдяки ініціативі Президента медуніверситет отримав статус національного. Для Тернопільської області це дуже важливо, бо, за останні кілька років завдяки медичній реформі зокрема та всім іншим державницьким ініціативам, які мають сьогодні продовження, медична галузь «ожила». В області оновили амбулаторії і ФАПи, на що спрямували 28 млн. грн., будуються 19 нових амбулаторій, сімейні лікарі у селах отримують автомобілі, оновлюється матеріально-технічне забезпечення. На вторинну ланку протягом 2015-2018 років спрямували 111 млн. грн., на третинну – 170 млн. грн. Вдалося завершити Лабораторний корпус в Університетській лікарні та Кардіологічний центр, добудувати Перинатальний центр «Мати і дитина», відкрити Диспетчерський центр, залучити капіталовкладення в інфекційну лікарню тощо. Саме тому, нам важливо сьогодні робити акцент на медичній освіті. Бо якісні медичні послуги – це не лише гарні умови для лікарів та пацієнтів, нове та сучасне обладнання, це перш за все фахівці, професіонали своєї справи. Наш медичний університет отримав статус національного цілком заслужено! Надалі бажаємо і викладачам, і студентам, і всій університетській спільноті не зупинятися на досягнутому, а ми підтримаємо!», – наголосив очільник краю Степан Барна.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ