Надал провів інспекції дворів: керівники ОСББ та ЖЕКів, які погано очищають двори від снігу – будуть покарані

0
970
Міський голова під час інспектування дворів

Відповідальні за прибирання снігу у дворах та проїздах – ЖЕКи та ОСББ, а доріг – комунальники. Про новий механізм роботи очищення міста знову нагадали у міській раді. У свою чергу міський голова та муніципальна інспекція провели перевірки, як прибираються двори Тернополя. І вже є покарані.

Інспектування прибирання дворів і проїздів

Реагуючи на скраги тернополян щодо неналежного прибирання дворів та міжквартальних проїздів, очільник Тернополя Сергій Надал разом з фахівцями відділу технагляду та керівником управління ЖКГ здійснив об’їзд міста.

Побував міський голова у дворах на вул. Л.Курбаса, 9 та вул. Морозенка,3, оглянув стан прибирання проїзду Злуки – Чалдаєва та інших вулиць. Мер відреагував відразу. «Через неналежне виконання своїх обов’язків будуть оформлені відповідні протоколи на балансоутримуючі організації», – заявив Сергій Надал.

Також міський голова закликав тернополян бути активними та повідомляти мерію про непрофесійні дії керівництва ОСББ та ЖЕКів. Адже він видав відповідне розпорядження – мешканці будинків можуть не платити за прибирання території, якщо ОСББ та ЖЕКи погано виконують свої функції.

«Звертаюся до тернополян з проханням інформувати про неналежне прибирання дворів та міжквартальних проїздів, доріг на цілодобову гарячу лінію 15-80 та у муніципальну інспекцію. Також хочу нагадати усім, що у випадку неякісного прибирання ЖЕКами дворів, ви можете не платити за послуги з прибирання прибудинкової території. Адже вже другий рік у місті діє відповідне розпорядження», – зазначив Сергій Надал.

Зі слів міського голови, це не був поодинокий рейд з перевірки. Ситуацію з очищенням прибудинкових територій постійно відстежує спеціальна інспекція.

«На даний момент ми бачимо, що основні магістральні вулиці Тернополя доступні для проїзду, техніка працює. Щодо дворів та проїздів, то їх також перевіряє і буде перевіряти муніципальна інспекція», – підсумував Сергій Надал.

Муніципальна інспекція регулярно перевіряє якість роботи ОСББ та ЖЕКів

Виконуючи розпорядження мера, лише за один день, у неділю, 16 грудня, муніципальна інспекція здійснила перевірку понад 200 об’єктів у Тернополі. При виявленні неналежного прибирання на балансоутримуючі організації складені протоколи. Мерія жорстко, але за всіма правилами, контролює очищення міста від снігу.

Найголовніше, тернополяни мають пам’ятати, якщо сніг лежить у вашому дворі, то його мають прибирати ті, кому ви платите за прибирання прибудинкової території, тобто ОСББ та ЖЕКи.

До слова, фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, можна надсилати на Viber Муніципальній інспекції за номером +38 073 015 1481 або інформувати телефоном: гаряча лінія 15-80 працює цілодобово.

Прибирання доріг

У місті є дві організації, які виграли тендер на прибирання доріг міста у зимовий період, – це ТОВ «Авакс проф» та «Міськшляхрембуд». Під час снігопадів Тернопіль очищають від снігу 22 одиниці спеціалізованої снігоприбиральної техніки. На даний момент усі дороги міста є проїзними. Якщо будуть подальші снігопади, снігоприбиральна техніка надалі працюватиме впродовж усього дня та ночі.

Підрядні організації чітко виконують свої функції і в черговий раз нагадують, як працює система очищення міста. Передбачено три рівня оповіщення населення в залежності від того, скільки випало снігу.

Зелений рівень – за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в денний період доби (крім години «пік») при не значних та помірних снігових опадах – за три години до початку роботи техніки.

Жовтий рівень – за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в вечірній та нічний період доби при не значних та помірних снігових опадах – за дві години до початку роботи техніки.

Червоний рівень – за виникнення потреби виконання робіт в будь-який період доби при інтенсивних снігопадах та надзвичайній ситуації – за дві години до початку роботи техніки.

Вказаний час оповіщення надає можливість населенню завчасно скоригувати свої плани щодо подальших дій, а водіям тимчасово прибрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

За матеріалами міської ради Тернополя

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ