– Людям часто пропадають гриби. Назбирають їх. Почистять, поріжуть. Понасиляють на нитку, попідвішують під стрих і забудуть про них. – каже Ярослав Цісарчук із Бучацького району. Біля Золотого Потоку він збирає білі гриби. Сушить на зиму. Любить готувати грибну юшку.
– Гриби потрібно сушити правильно, – продовжує Ярослав Цісарчук. – Спочатку відділити шапочки від ніжок. Ніжки розрізати пополовині. Розвішати на нитці в теплому місці або під дахом. Головне, не забути про ті гриби. Бо як суха погода, то все добре. А як підуть дощі, гриби набирають вологості і пропадають. Минає кілька днів, люди схоплюються, а вже пізно – пахне грибами, але не такий запах, як має бути. Гриби псуються.