Тернополянку з малою дитиною затримали у сусідньому місті, залишивши на кілька годин без їжі і води

0
349

Про неприємну пригоду написала тернополянка Тетяна Назарко у мережі Фейсбук. Жінка пише, що в аеропорті Львова провела 3-3,5 години з маленькою дитиною без їжі і води. – пише Погляд.

Я Назарко Тетяна Ігорівна хочу розповісти історію,яка зі мною трапилася 20 серпня 2016 року у аеропорті міста Львів.

Я мала здійснити політ до Італії у місто Рим!

При проходженні контролю мені повідомили, що у мене є проблеми з документами і попросили мене з 3-річним сином пройти у кабінет.

Я зразу поцікавилась, з якими саме документами є проблеми, тому що у мене окрім закордонного паспорта є дозвіл на проживання у Італії.

За законом, коли один з батьків супроводжує неповнолітню дитину, потрібне нотаріальне посвідчення другого з батьків. У нас цей документ був, тому що батько, який виїжджав тижнем раніше, цей документ зробив.

Мене запевнили, що це неможливо, бо у базі даних вказано, що мій чоловік і батько моєї дитини Білоус Юрій, був на території України останній раз у 2015 році. На що я відреагувала посмішкою, мені здалось що це якийсь жарт, бо ми перетинали кордон разом всією сім’єю, я вказала день, номер машини…

На що мені відповіли, що прикордонники не могли помилитись 2 рази!
Тоді я почала телефонувати чоловікові, щоб він вислав якісь докази. Він відіслав фото, на якому було видно печатку з датою, мені сказали що це може бути фотошоп.
Після того мені офіційно озвучили, що мене знято з рейсу!Я запитала, хто буде компенсувати втрачені білети і так далі. Відповіді не почула…

І я почала давати свідчення, так як було відкрито кримінальну справу!
Я розказувала всю правду, на що вони реагували посмішками, просила, щоб до мене пустили родича, який би міг допомогти з сином. Мені відмовили, попросила безкоштовного адвоката. Мені сказали, що я маю мати довідку, що я неплатоспроможна. Я пояснювала, що це непорозуміння сталось не з моєї вини ,а через проблеми системи і обурювалась, що вони не мають права тримати мене з трирічною дитиною. На що слідчий зробив зауваження і сказав, щоб я до нього не підвищувала голосу. Я провела у аеропорті 3-3,5 години з маленькою дитиною без їжі і води …..

Можливо для України це нормальне явище, але для цивілізованого світу – це варварство… Буду вдячна за активність!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ