Більше 20 медичних закладів з осені отримуватимуть оплату за надання медичних послуг

0
103

Тернопільська область долучилася до підписання угод з Національною службою здоров’я під час «другої хвилі» контрактування закладів, які надають послуги первинної медичної допомоги. Відтак, уже з жовтня цього року 21 медичний заклад нашої області почне отримувати оплату за надання медичних послуг сімейними лікарями, терапевтами і педіатрами від Нацслужби здоров’я. До цього часу вони продовжуватимуть фінансуватися за субвенцією.

Як пояснив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук, першими мають можливість укладати договір зі Службою заклади, що надають первинну медичну допомогу та виконали всі умови для підписання договору. Договір передбачає, що заклад зобов’язується надавати медичні послуги пацієнтам за програмою медичних гарантій, а Служба – оплачувати їх відповідно до встановленого тарифу та коригувальних коефіцієнтів.

«Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, складає 370 грн., – нагадав Володимир Богайчук. – До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти. Для дитини віком до 5 років – коефіцієнт 4, тобто оплата педіатру складатиме 1 480 грн. за дитину в рік. Для дітей віком від 6 до 17 років визначено коефіцієнт 2,2 – 814 грн. Для дорослих від 18 до 39 років – коефіцієнт 1 – 370 грн. Для дорослих від 40 до 64 років – коефіцієнт 1,2 – 444 грн., а для людей віком понад 65 років – коефіцієнт 2 – 740 грн».

Завдяки підписанню договорів з Нацслужбою здоров’я також збільшиться заробітна плата у медиків. Крім того, вдвічі, а то й втричі більше фінансування отримає медичний заклад.

Додамо, що загалом в Україні з Національною службою здоров’я працюють уже 623 медичних заклади. Медзаклади, які уклали договіри з НСЗУ, обслуговують 23 млн. людей. З них понад 10 млн. вже обрали своїх лікарів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ