Пенсіонерка з Тернопільщини не захотіла отримати 370 тисяч

0
3533

Пенсіонерці Любі Петрів з Чортківського району 16 серпня прийшло смс-повідомлення щодо чималої суми грошей. Йдеться про 370 тисяч від StartMONEY: «Заберіть 370 000 грн. готівкою. Дзвоніть: 0800304300 (безкоштовно). Код 2877»

– Думаю, чого мене вчепилися? – каже пані Люба. – Я що – повірила в те? Не повірила, але щоб другі люди не лізли в те. Мені ще раніше приходило повідомлення – машину забирати. Десь пару разів. Потому дали собі спокій. Я так само мала передзвонити. Забула вже, яку я машину виграла. Але звідки мій номер в тих, хто надсилав повідомлення? Знаю, що безкоштовний сир хіба в мишоловці. Я навіть як бачу, що хтось загубив гроші на вулиці, не піднімаю. В дурниці не вірю, але сказала синові, щоб пошукав в Інтернеті, що воно таке.

До слова, інформація про так звану компанію StartMONEY є у Фейсбуці на сторінці Служби Безпеки Комкон Груп.

Суть шахрайства 1

Ви телефонуєте за вказаним номером, говорите про приз і неочікувано розмова припиняється. Намагаєтесь зателефонувати ще раз, але на вашому рахунку чомусь недостатньо коштів. Схема працює так. Шахраї замовляють собі короткий платний номер і встановлюють плату за з’єднання розміром 25-30 грн.

Після чого беруть звичайний номер будь-якого оператора і здійснюють переадресацію на короткий номер. Саме цей «звичайний номер» вам приходить в смс. Після того, як Ви телефонуєте за цим номером, з вашого мобільного рахунку знімається встановлена плата за з’єднання.

Суть шахрайства 2

Зателефонувавши за вказаним номером, Ви дізнаєтесь, що для того, щоб отримати вказані кошти, Вам необхідно придбати певний товар у продавця, який начебто провів якийсь розіграш в якому виграли Ви. Далі у Вас запитують конфіденційну інформацію, щоб сформувати для Вас рахунок. Як підсумок, Ви оплачуєте кошти за товар і у шахраїв залишаються Ваші конфіденційні дані.

Схожа схема смс шахрайства з подібним повідомленням може надходити від:

StartMONEY
Allo-market
АЛЛО-МАРКЕТ
ALLO-MARKET
StartMoney
Алло-Маркет

Оновлення! Нова назва та сумма!
22.05.2018

Image Club

Заберіть 350 000 грн готівкою. Дзвоніть: 0800 30 33 01 (безкоштовно)

Оновлення! Новий номер! Та сама суть!
0800 30 50 20

Оновлення!
19.07.2018

UKRCATALOG: Вам призначений подарунок. Коли надіслати? Вкажіть за тел.(044)3904025

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ