Село на Тернопільщині задихається від пилюки (фото)

0
2886

Усім відомо, що лише якнайдалі за містом – чисте повітря, спокій і тиша. Виявляється, це стереотип. Жителі села Ридодуби Чортківського району, які мешкають біля центральної дороги, не мають чим дихати. Там водії транспорту зробили собі паралельну польову дорогу. Машини під час руху піднімають стовпи пилюки.

– Не маємо права ні вікно відчинити, ні на подвір’я вийти, – розповідає місцева вчителька Надія Деренюк. – Про те, щоб білизну вивішати, й мови нема. Такого у нас ще ніколи не було.

Деякі жителі села біля своїх обійсть поставили колеса, щоби машини не виїжджали на узбіччя. Дехто обійшовся лише величезними гілляками і залізяччям, щоб відгородитися від транспорту. До того ж через село часто їздить важка техніка.

Проте водії також не мають вибору. По узбіччі їдуть лише тому, що неможливо їхати дорогою.

– Тут, як у 1945 році – яма на ямі, – каже водій автобуса, який курсує через це село. – І то може й в 45-му дорога була ліпшою.

До слова, ідеальною ця дорога була у 2000 році. У той час після буревію у сусідньому Косові відновлювали школу. Тоді у ніч із 4 на 5 липня ураган частково зруйнував у селі 520 будівель. Заодно капітально відремонтували дорогу, адже після завершених робіт до Косова їхав тодішній президент Леонід Кучма. Випадок, який підтверджує, що нема зла, аби не вийшло на добре. Якби 18 років тому через біду тут не проїжджав президент, ця дорога нині була б у ще гіршому стані.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ