Степан Барна: Завдяки підтримці держави у наших планах – відкриття гематологічного відділення в обласній дитячій лікарні (фото, відео)

0
131

На території області проживає більше ста онкохворих дітей. А тому створення онкологічного та гематологічного відділення на базі Тернопільської обласної дитячої лікарні сьогодні – нагальна потреба. Ми маємо докласти максимальних зусиль для того, щоб хворі дітки були забезпечені належним лікуванням у повному обсязі. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час огляду дитячої лікарні.

За його словами, на даний момент надання медичних послуг третинного рівня, пов’язане з лікуванням дітей на онкологію та гематологію, здійснюється міською дитячою лікарнею. Утім, вона не має достатньо можливостей, щоб забезпечити повноцінне лікування.

«У наших амбітних планах – відкриття гематологічного відділення в обласному лікувальному закладі. Це дозволить забезпечити повноцінним лікуванням дітей, а також створити можливості та комфорт для лікарів та медпрацівників. Саме тому, ми запланували виділити з Державного фонду регіонального розвитку 8 мільйонів гривень на його відкриття. Власне, сьогодні ми щиро радіємо, що завдяки суттєвій підтримці держави, яка виділяє для нашої області вже третій рік поспіль значне фінансування, ми маємо таку можливість», – підкреслив Степан Барна.

Він також відзначив, що 2018 рік буде визначальним з точки зору підтримки обласної дитячої лікарні. Адже стратегія підтримки цього закладу продовжується й надалі.

«З медичної субвенції на 2018 рік ми передбачили фінансування на придбання медикаментів на суму майже 8 мільйонів гривень, тобто сьогодні, будучи в дитячій лікарні, ми могли зайти у будь-яке відділення і перепитати батьків, чи вони отримують безкоштовні ліки. І взагалі це унікальний медзаклад, тому що більше 15 тисяч дітей щороку проходить тут стаціонарне лікування і майже 50 тисяч дітей отримують медичні консультації. Тому ми й надалі будемо підтримувати цю лікарню і сподіваюся, що проект з відкриття гематологічного відділення нам вдасться реалізувати ще цього року», – зазначив голова ОДА.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ