Тернопільські моржі вперто чекають на найсуворішу зиму століття (фото)

0
742

Навіть не знаю, хто більше чекає на зиму – діти, для яких це час забав: сніжки, санчата, лижі чи любителі зимового плавання, так звані моржі. Попри прогнози синоптиків, від яких мурашки бігали по спині, цьогорічна зима, принаймні поки що, підвела, як перших так і других.

Коли йшов до Тернопільського клубу любителів загартовування і зимового плавання «Нептун», чомусь здавалося, що на дверях там висить велика колодка і нікого нема. Бо що ж то за погода для справжніх моржів?

Здалеку здалося, що не помилився – у ставочку, де мали б купатися любителі загартовування, плавали качки. Підійшовши ближче, зрозумів, що помилився – люди таки були. Назустріч мені крокувала пара – чоловік і жінка, років 60-ти. Судячи з їх розпашілих облич, вони нещодавно вилізли з холодної води. На березі двійко чоловіків зійшлися у боксерському спарингу, а ще один підтягувався на турніку…

У відповідь на моє запитання, як себе у таку погоду почувають моржі, пан Сергій, любитель зимового плавання з багаторічним стажем, лише посміхнувся:

– Нормально себе почуваємо. Хотілося б, звичайно, більших морозів, але маємо те, що маємо.

Чоловік розповів, що у хороший мороз, як це не дивно, купатися краще. А ось у таку вітряну, вогкувату погоду, є певний дискомфорт. Але моржів це не зупиняє. І дійсно ж – не чекати, коли справдяться прогнози синоптиків.

На моїх очах один такий любитель і довів правоту слів пана Сергія. Від побаченого я аж зіщулився у своїй зимовій куртці. А чоловік, судячи з усього, отримав справжнє задоволення. А ще я зауважив, що присутність людини жодним чином не заважала качкам. Оце і справді випадок повного єднання людини з природою.

Руслан ДОРОТЯК

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ