Звіт міського голови Сергія Надала зібрав рекордну кількість тернополян

0
156

4 листопада 2017 року у палаці культури «Березіль» традиційно  звітував міський  голова Тернополя Сергій Надал. Мер та керівники всіх управлінь міської ради звітували перед тернополянами за 2017 рік. Цього року на звіт прийшла рекордна кількість тернополян. – пише сайт TeNews.

На звіт мера прийшла рекордна кількість тернополян
У «Березілі» дійсно не було, де впасти яблуку. Були зайняті всі місця у залі, на балконі, люди навіть стояли у проходах.  За оцінками працівників “Березолю” на звіті були присутні не менше тисячі тернополян.
За декілька днів до звіту міський голова через пресу, сайт міської ради та телебачення звернувся до тернополян зі запрошенням прийти на річний звіт мерії. За його словами, для нього дуже важлива думка простих тернополян, їх проблеми, постійний зв’язок мерії та громади

Разом з мером звітували начальники управлінь міської ради

На початку свого виступу Надал коротко прозвітував по всіх основних напрямках діяльності мерії, окреслив плани роботи на 2018 рік та в чергове нагадав, що для ефективної роботи мерії потрібен постійний зворотній зв’язок з громадою.

«Нам потрібна порада і конструктивна критика. Вона йде тільки на користь. Тому закликаю тернополян бути активними. Давайте ваші пропозиції і не тільки у цьому залі. Телефонуйте на гарячу лінію. Усі пропозиції розглядаються», – заявив під час виступу Сергій Надал.

«Я розумію, що далеко не всі відчули позитивні зміни. Вони відбуваються не так швидко, як хотілося б. Але ми робимо міські реформи не «для галочки» чи звіту у владних кабінетах. І Рим будувався не за один рік. Але можу запевнити, що зміни відбувається в інтересах кожної тернопільської родини. Це великий комплекс робіт», – заявив міський голова.

Згодом міський голова передав естафету керівникам управлінь, які детально прозвітували перед громадою кожен по своєму напрямку. Вже під час звіту міського голови та начальників управлінь, люди почали масово задавати питання як усно, так і через записки. На всі важливі і, подекуди, дрібні, але так значні для окремих тернополян, питання була дана відповідь або доручення вирішити проблему або допомогти.

Питання від тернополян: ремонти, округи без депутата, школа мистецтв та оновлення лікарень

Загалом питань було так багато, що їх не встигали зачитувати. У своїй переважній більшості вони стосувалися сфери житлово-комунального господарства: ремонти заїздів у двори, благоустрій між будинкових територій облаштування спортивних та дитячих майданчиків у дворах, ремонт житлового фонду, ремонт дахів, встановлення енергоощадних вікон тощо.

Тернополяни порушили вкрай важливі питання для міста

Зокрема, пані Марія підняла питання про ненележний стан побутових умов в лікарні №2, зокрема постільної білизни. Відповідаючи на питання, Сергій Надал заявив, що в Тернополі стартувала міська медична реформа, яка полягає у створені домашні умови для лікування. «На сесії міської ради ми ухвалили зміни до програми «Здоров’я тернополян». Зараз збираються всі пропозиції від лікарів і, особливо від пацієнтів, щодо покращення побутових умов лікування тернополян. Будуть замінені старі ліжка, меблі, постіль, посуд тощо, медичне обладнання. Тернополяни будуть лікуватися у нормальних умовах. Я навіть би сказав, в «домашніх умовах». Це головна мета нової міської медичної програми «для людей», – відповів Сергій Надал.

Також люди у залі порушили вкрай важливу проблему для Тернополя. Створення у місті школи мистецтв.

Надал пообіцяв виділити приміщення для школи мистецтв, якщо найближчим часом відповідне рішення не прийме Тернопільська ОДА та обласна рада, оскільки дане питання є у їх компетенції.

Дуже цікаве питання задав пан Андрій. Він поцікавився в мера, що робити людям, які проживають в округах, де немає свого депутата. Як відстоювати свої інтереси.

Мер визнав існування такої проблеми через недосконалий виборчий закон та пообіцяв особисто приділяти більше уваги «бездепутатським» округам. «Через недосконалий виборчий закон у міській раді Тернополя представлені депутати не від всіх округів. Частина тернополян залишилася без «свого» депутата. Зрозуміло, що добросовісні депутати намагаються більше робити для свого округу, у хорошому сенсі лобіювати інтереси округу. Тому я буду докладати максимум зусиль, щоб мешканці цих округів не були обділені. У Тернополі є міський голова, за якого голосували мешканці всього міста і він зобов’язаний працювати на всіх тернополян, не залежно від того є у них свій депутат чи ні», – зазначив Сергій Надал.

Загалом звіт затягнувся до вечора. Спілкування міського голови та громади відбувалося у робочій та конструктивній формі. Вечір 04 листопада вкотре показав, що у Тернополі працює справжня команда. Спільна команда міського голови та громади Тернополя. І цю команду не знищити жодним внутрішнім політиканам та приїжджим провокаторам. Коли мер чує громаду, а громада – мера, таке місто приречена на розвиток.

Віра СОТНИК

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ