Колишній регіонал з Тернопілля судиться за роботу у бурштиновому лісгоспі Житомирщини

0
377

Директор ДП «Олевське лісове господарство» Олександр Бондарчук бідкається, адже має проблеми із своїм заступником – Валентином Антонійчуком. Останнього директор звільнив за порушення Закону через не виконання своїх службових повноважень, а той у свою чергу пише на нього скарги і судиться у суді чомусь аж Тернопільської області.

Три року тому (після Майдану) директором ДП «Олевське лісове господарство» призначили Олександра Бондарчука. Той одразу відверто почав говорити про «спадок» від попередників: борги, неналагоджена робота, поганий стан підприємства. Як новий керівник, він почав щось змінювати та працювати, аби стан підприємства покращився. Про це засвідчив ледь не весь колектив лісгоспу.

Втім, згодом Бондарчуку призначають з Києва заступником невідомого на той час Валентина Антонійчука. Директор йде у відпустку, а коли повертається, бачить, що у лісі було дуже багато незаконних рубок й пожеж . Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства рекомендував видати догану Антонійчуку, адже останній згідно посадових інструкцій мав запобігти вчиненим правопорушенням у лісі, а також повідомити про це керівництво (чого не було зроблено).

Навіть більше, про причетність до незаконних рубок почали публічно говорити працівники «Олевського лісгоспу» під час зустрічі із заступником голови Держлісагентства Володимиром Бондарем.

Бондарчук виписує заступнику догану, а згодом вирішує звільнити його (за результатами службового розслідування, проведеного обласним управлінням) і робить це публічно при всьому колективі. Проте сам Антонійчук ухиляється від звільнення й заявляє, що його звільнили незаконно, бо він, мовляв, був на лікарняному. Щоправда довідку про хворобу привіз аж із приватної київської клініки.

Відтак, наприкінці серпня Антонійчук буде пробувати поновитися на посаді, але не через житормирські суди, а чомусь аж через тернопільські. 30 серпня о 14:00 судовий розгляд справи розпочне голова Борщівського районного суду Павло Чир. А все тому, що Валентин Антонійчук зареєстрований у селі Горошова Борщівського району, де активно займається бізнесом його дружина Оксана Григорків й тримає на собі ледь не всі багатства сім’ї: два легкові автомобілі, має 6 земельних ділянок і добудовує у селі Байківці під Тернополем будинок. Сам Антонійчук теж не бідує. Декларує один леговий Мерседес, три вантажівки (спеціалізовані для вивезення деревини з лісу), будинок у майже 500 квадратів та власний офіс у Києві (більше 100 метрів квадратних). Навіщо такій людині з достатком робота у лісгоспі?

До слова, дружина лісівника є засновницею та керівником приватного підприємства «ВІОКС-2011», якому Тернопільська міська рада у травні цього 2017-го року виділила 2 гектари у центрі міського парку на облаштування спортивно-сімейного відпочинкового комплексу «Топільче», що викликало теж інтерес у місцевих журналістів Тернопілля.

Сам же Антонійчук відомий у Борщівській окрузі Тернопілля, адже у часи Януковича, був серед перших депутатів-регіоналів Борщівської міської ради у списку на чолі із екс-головою Борщівської РДА Іваном Чепесюком, якого вже кілька років досі судять за хабарництво.

прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ