Тернополяни просять заборонити те, що одного разу вже заборонити не змогли

0
809

thumb_11124_event_show_content9 червня Богдан Богданович Кітура на сайті Тернопільської міської ради створив петицію, згідно з якою просить заборонити церквам проводити ранкову службу через гучномовці. Мова, зокрема, йде про Свято-Троїцький духовний центр на честь Данила Галицького УПЦ КП, що знаходиться на проспекті Злуки, 28. Там щосуботи і щонеділі, починаючи з 7-ї години ранку службу транслюють через гучномовець, що заважає відпочивати мешканцям прилеглих будинків.

На сьогодні петицію підтримали 54 чоловіка з 300 необхідних.

На жаль, Богдан Богданович трішки неуважний, інакше знав би, що він не перший, хто намагається боротися з тернопільськими церквами. 26-го вересня 2016 року схожу петицію створювала Юлія Вікторівна Ніколенко. Але їй відпочивати заважала церква на вулиці Новий Світ. Про це сайт Про Те писав у публікації «Тернополянка пропонує позбавити церкву голосу». Тоді петиція набрала необхідну кількість голосів і 11-го жовтня заступник міського голови Тернополі Леонід Бицюра. Посилаючись на статті і пункти різних законів, Леонід Олексійович тоді довів, що жодних порушень нема і церква має повне право використовувати гучномовці під час служби.

Тобто уже можна зробити висновок, що навіть якщо ця петиція і набере необхідну кількість голосів, міська влада навряд чи піде проти церкви. Але тут є один маленький нюанс – у першій петиції йшлося про те, що служба розпочинається о 8-й годині ранку. А режиму тиші у місті усі повинні дотримуватися з 22-ї до 8-ї години. Тобто у тому випадку ніхто нічого не порушував. А ось у  Свято-Троїцькому духовному центрі служба розпочинається о 7-й ранку, коли використовувати будь-які підсилювачі звуку ще заборонено.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ