Чому фракції Самопомочі та БПП втрутились у внутріпартійний свободівський конфлікт і зірвали сесію Тернопільської міської ради

1
665

24 квітня представники партії «Самопоміч» та «Блоку Петра Порошенка» втрутилися у внутрішньопартійний конфлікт між депутатами-зрадниками та рештою активу ВО «Свободи» та зірвали сесію міської ради Тернополя.

Нагадаємо, трьох депутатів міської ради Тернополя Івана Сороколіта, Ігоря Турського та Романа Навроцького виключили з ВО «Свобода» за порушення партійних принципів та підозру у корупційних діях. Активісти-«свободівців» під стінами міської ради вимагали від них скласти депутатські мандати, які вони й зобов’язувалися перед виборами у письмовій формі. Однак, за підтримки депутатів з «Самопомочі», «БПП», та правоохоронців трійка зрадників намагалася прорватися у будівлю міської ради, спровокувавши бійки.

Позиція «Самопомочі» та «БПП»

Депутати від партій «Самопоміч» та «Блоку Петра Порошенка» заявляють, що вони як завжди йшли на сесію, однак активісти «Свободи» не пустили їх на засідання. Однак, як видно на відеозаписах, активісти вільно пропускали на сесію всіх депутатів, окрім трьох свободівських зрадників, яких вони називають «тушками». Депутати з інших депутатських фракцій вільно пройшли у приміщення міської ради і чекали у сесійній залі. Лише депутати з «Самопомочі» та окремі з «БПП» намагалися на своїх плечах «занести» у раду колишніх свободівців. Тому саме їх втручання у внутрішньопартійний конфлікт «Свободи» стало причиною, чому міський голова Тернополя зупинив роботу сесії, щоб недопустити загострення ситуації.

І тут виникає цілком резонне питання: чому депутати з «Самопомочі» та «порошенківці» втрутилися у цей конфлікт та зірвали сесію?

«Самопоміч» отримала «сміттєвий» наказ

28 березня 2017 року міський голова Львова та лідер «Самопомочі» Андрій Садовий надіслав офіційного листа на адресу міської ради Тернополя (див. документ) з пропозицією приймати львівське сміття за гроші. Зокрема, Садовий пропонує тернопільській владі приймати 500 тонн львівського сміття. І Львів готовий платити 300 грн за одну тонну. Тобто приблизно 6 000 доларів США за місяць.

unnamed (1)При цьому фракція «Самопомочі» у міській раді отримала наказ за будь-яку ціну проштовхнути це рішення. Тому вже майже місяць тернопільські депутати з «Самопомочі» шантажують мера і решту депутатського корпусу львівським сміттям. У разі продовження політики неприйняття львівського сміття, вони навіть погрожували заблокувати роботу міської ради. І ось вони отримали свій шанс. Разом з свободівськими зрадниками вони зірвали роботу сесії. І це незважаючи на те, що ще під час виборчої кампанії представники «Самопомочі» активно «воювали» з цими вже екс-«свободівцями». Але до чого тут політичні принципи, коли є наказ зі Львова і можливість завозити у Тернопіль щомісяця по 500 тонн львівського сміття.

«БПП» бореться за три «тушки»

Свободівських зрадників також намагалися провести у раду і депутати з «БПП». Один з них Володимир Місько у сутичці був навіть «поранений» яйцем. Згодом він звернувся за допомогою медиків та написав заяву у поліцію. Для чого «порошенківцям» захищати своїх ідеологічних супротивників?

По-перше, Іван Сороколіт, Ігор Турський та Роман Навроцький від початку своєї нової каденції лише формально рахувалися членами ВО «Свободи». Вони діяли, як хотіли і як вимагала обласна влада. Зокрема, вони не голосували за виділення земельної ділянки церкві УГКЦ, блокували виділення земельних ділянок ветеранам АТО, не голосували за підтримку блокади Донбасу, за відкриті земельні аукціони. Тобто вони вже діяли як «тушки». Тепер у «БПП» є можливість узаконити їх статус «тушок» та офіційно включити до складу своєї фракції.

По-друге, якщо керівництву «БПП» вдасться зберегти у міській раді своїх «тушок» – це стане прикладом для інших депутатів (і не лише свободівських), які у майбутньому погодяться співпрацювати з владою. Це посил всім іншим – «БПП» може захистити Ваш дорогоцінний мандат, якщо ви зрадите свої партії. Так «порошенківці» намагаються штучно збільшити кількість та вплив своєї фракції у міській раді Тернополя.

По-третє, на цій сесії мало виноситись питання звернення ВО Свобода до Президента та Парламенту щодо заборони продажу сільськогосподарських земель…

Таким чином, робота міської ради Тернополя заблокована, «Самопоміч» продовжує сміттєвий шантаж Тернополя, а «БПП» радіє новим «тушкам».

Далі буде…

1 коментар

  1. Шановні друзі! Ніколи не ЛІЗЬТЕ в чуже!!!!!Самі розберуться пречудесно БЕЗ ВАС РІДНИХ!!!! …О БОЖЕ!!! Сміх і годі з Ваших БЕПЕПЕЕЕЕЕ. і т.д. І т.пее…Шлях Вас трафляе.коли йдуть нормальні дії всередині партії.. Ви далекі,що так може бути..Ви ж глухі,сліпі…і виходить недо….ті. А в націоналістів так було ,е і буде..Чистити свої лави…Винен-відповідай!!!.І тільки націоналісти вірні своїй Батьківщині РОКАМИ,,,!!!! А Ви сердешні (Навроцький.Сороколіт,Турсткий) патріоти…Вашу мать…Молоді,здорові. теньгі….йдіть де був Стаюра…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ