Тернополянка розповіла про шахрайські схеми на заправках

0
617

заправка“У суботу, 25 березня, мала можливість пересвідчитись у правдивості історій про «автозаправні методи відмивання грошей». Виїжджаючи з дому, звернула увагу, що бак в моєму авто пустий, звук пищання пронизував мій слух просто до мозку кісток. Вирішила залити декілька літрів на славнозвісній, оспіваній в багатьох історіях, ЗС, щоб мати можливість дістатись до тієї заправки, на якій зазвичай заправляюсь…

Приїхавши на АЗС Укр Нафта (за адресою Микулинецька 97а), вирішила залити дизпаливо на 150 грн, при цьому розрахуватись банківською карткою. Касир тримав мене біля каси близько 5хвилин, після чого сповістив, що транзакція була перервана, авторизація не пройшла успішно і запропонував спробувати ще раз (дякувати Богу, що я не погодилась, а то, напевне, взагалі б «пустою» звідти виїхала, і розрахувалася за надання послуги заправки, готівкою. Не встигла сісти за кермо, як додаток Приват 24 сповістив мене про зняття коштів з мого особистого рахунку в сумі 149.91, тобто за заправку на даному АЗС, за яку я щойно розрахувалася ще і готівкою в сумі 150 грн, а на чеку 149.91, хоч це вже не так суттєво…

І вуаля, заправили мене не двічі, а всього РАЗ. Звернувшись до оператора на ЗС,отримала море обурливого бурчання, і дорікань. За його словами, ніякі кошти їм не приходили, повідомлення з інтернет банкінгу з геолокацією не є доказом того, що ці кошти зняли саме вони в мене. Сума наче невелика, спершу вирішила подарувати, але усвідомила, що за такі кошти люди на будівництві працюють цілу добу. Деякі бабусі на такі гроші живуть тиждень, тому і я вирішила, що краще куплю на ці кошти бабусі колготи і крем, аніж подарую цим «милим» людям. Більше того, про подібні нюанси на цих заправках уже чула.

Схема дієва: людина заправилась,сплатила двічі за надання однієї послуги. Добре, що мене про зняття коштів сповістив Банк, а як же люди, у яких даного додатку немає? Вони вчасно не відкрили смс і від’їхали 200 км від місця події? Сумніваюся, що я така одна. Я викликала поліцію. Поки з працівниками патрульної ми очікували приїзду старшого працівника, до каси підійшло 4 клієнти, у яких взяли гроші, не вибили чек, а просто ввімкнули колонку. 4 особи без чеку! Старший працівник, який виявився вже “знайомим” патрульним з подібної ситуації, щоправда на іншій ЗС даної мережі, намагався мені довести зі звіту касового апарату, що кошти не приходили, хоча звіт вибили через годинупісля того, як я двічі оплатила заправку, намагаючись мене “розвести”, мовляв, де та сума? Також хотіли забрати чек, запевняючи, що їм його потрібно підклеїти. Як ви розумієте, кошти повертати не збирався ніхто і заправити вдруге – також.

Змушували телефонувати на гарячу лінію ЇХНЬОГО БАНКУ, що мали б зробити вони самі. У свій банк я дзвонила сама, де оператор Привату відповів, що транзакція пройшла успішно, що ще раз підтвердило зняття коштів. Допоки люди не усвідомили, що можуть бути притягнуті до відповідальності за статтею “шахрайство”, а це можливо, кримінальне провадження, розмова була зі мною, як з розумововідсталою людиною. Потім навіть каву пропонували. Конфлікт був вирішений в мою користь – мій банк анулював дану операцію. Хочу попередити водіїв про можливі шахрайські дії працівників ЗС. Для того, щоб Вас не ошукали на заправках, завжди вимагайте чек і перевіряйте стан рахунку.”

Джерело: Діло

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ