Цього разу «Галицький» оркестр гратиме не на вокзалі

0
171

17352978_1262428473841852_892064171_nКоли тобі стільки ж років, як і Незалежній Україні, – то за плечима вже чимала, багата на події історія. Нині на творчій ниві артистів понад півтори тисячі концертів в Україні і за кордоном. Назвою «Галицький» колектив завдячує землі, на якій живе, та особливому власному баченню, що намагається внести у музику, яку виконує. У свій час, співпрацював з багатьма відомими співаками й народними артистами, такими як Ніна Матвієнко, Любов Ізотова, Мирослав Скорик та Леся Дичко, Ярослав Лемішка та багатьма композиторами, відомими скрипалями в Україні та за її межами. Незмінно диригує камерним оркестром – народний артист України Василь Феленчак.

– За 25 років ми завжди працювали регулярно. – каже маестро. – Майже щомісяця задіяні у якихось творчих дійствах. Бо окрім наших концертів, були ще й виступи на майданчиках, чи участь в інших творчих заходах, то не завжди наш особистий концерт. Але наш колектив постійно займає почесне місце на виступах. Думаю, що на майбутнє, ми постараємося ще цікавіші робити програми для наших громадян, для міста. І надіюся на підтримку.

У неділю, 19 березня, Муніципальний галицький камерний оркестр запрошує тернополян на святковий вечір з нагоди 25-ти річчя, який відбудеться в Українському домі «Перемога». Окрім цього запланована виставка світлин фотографа Михайла Бенча та роботи Олега Качали, який створював оригінальні афіші для оркестру.

– У світлинах хроніка й історія колективу. – Розповідає ведучий концертів Муніципального галицького камерного оркестру, заслужений журналіст України Михайло Зубик. – Крім того, ми відкриваємо виставку авторських афіш про програми колективу нашого побратима, який, на жаль, уже відійшов у засвіти, це Олега Качали. І ще одна експозиція у цій виставці це «настрої Маестро» у світлинах Михайла Бенча.

За такий некороткий час, оркестр має своїх постійних шанувальників. Серед них науковець, публіцист Василь Ященко.

– Диригент чує не лише музику, він відчуває пульс, де треба слухачу. – Каже Василь Миколайович, – І велика заслуга галицького камерного оркестру, що вони на вокзалі працювали, на майданчиках. А найбільша заслуга, що вони грають для слухачів і цих слухачів щоразу все більше. У них теж народжується відчуття струни, мелодія, яка творить оркестр.

Розпочнеться концерт о 16 годині. На вас чекають популярні класичні твори, «родзинки» джазової та рок-музики, вокальні твори, виконані разом із Народною хоровою капелою «Зоринка», вітання та інші приємні несподіванки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ