Тернопільських школярів вчили правильно робити селфі

0
210

biznes-shkolyari1У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості при центрі підтримки підприємницьких ініціатив відбулось чергове засідання «Клубу бізнес-подій», учасниками якого були десятикласники Тернопільської загальньоосвітньої школи № 7.

Розглядаючи тему: “Бізнес як спосіб самореалізації”, учні визначали поняття “бізнес”, “бізнес-ідея”, “стартап”, висловлювали власні думки з цього приводу.

Гостею заходу була молода талановита художниця-фотограф Катерина Каушан. Вона розповіла не лише про особливості створення та обробки професійних фото, а й ознайомила старшокласників із секретами “правильного” селфі: як визначити свою фотогенічну сторону обличчя, як закрити недоліки без фотошопу, яка повинна бути позиція рук при фотографуванні і надала поради щодо програм для їх обробки. Вона поділилась досвідом удосконалення власного хоббі та наголосила, що зараз існує досить багато бізнес-платформ, які допомагають у реалізації ідей та стартапів.

У другій частині засідання школярі взяли участь в інтерактивній грі ″Фірма майбутнього″. Десятикласники обирали напрямок діяльності фірми, придумували назву, емблему, кредо, визначали хто і ким буде працювати, що буде робити. Надалі кожна команда презентувала свою фірму, пропонувала послуги та розповідала про перспективи розвитку бізнесу.

Також фахівці з профорієнтації МРЦЗ провели профдіагностичне тестування на визначення професійної спрямованості та надали відповідні індивідуальні консультації.

Соціальний педагог школи Олеся Ігнатова зазначила, що такі заняття сприяють розвитку дитячої ініціативності, креативності та розвивають бажання до створення чогось нового і незвичайного, направляють у певне професійне русло, адже теперішні учні невдовзі будуть елітою нашого суспільства.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ