Сьогодні у Юлії Тимошенко дуже сумний ювілей

0
380

793874П’ять років тому у залі Печерського суду суддя Родіон Кірєєв, стікаючи потами, визнав екс прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко винною у перевищенні влади і присудив їй 7 років ув’язнення. Юлії Володимирівні заборонили 3 роки займати державні посади і зобов’язали компенсувати НАК «Нафтогаз України» 1,5 мільярда гривень збитків.

Апеляції, які подавали адвокати Тимошенко, нічого не змінили і її відправили у Харківську колонію, де вона практично перетворилася на інваліда.

Увесь цивілізований світ встав на захист Юлії Володимирівни, наголошуючи, що справа ця політична. Підтримав її і тодішній прем’єр-міністр Росії Володимир Путін. Саме з ним і підписала Юлія Володимирівна той злощасний газовий контракт, за який і отримала термін.

Після втечі Віктора Януковича Верховна Рада декриміналізувала статтю, за якою Тимошенко засудили. Двадцять другого лютого 2014 року вона вийшла на волю.

А Арсеній Яценюк, який на той момент очолював її партію, не своїм голосом кричав у прямому еіфірі: «Юля, Юля». Сама ж Юлія Володимирівна, відвідавши Майдан в інвалідному візку, за кілька днів якимось дивом встала на ноги. І сьогодні виглядає значно краще, ніж до ув’язнення.

Суддю Кірєєва розшукують правоохоронні органи. Якщо знайдуть – йому загрожує 8 років за винесення неправосудного вироку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ