Чи встануть тернопільські «народофронтовці» за свого генерала стіною?

0
193

pic_287816885d560ce3b909eacf862dc933В антикорупційній прокуратурі розпочали слідство щодо проекту «Стіна». Розпочали не просто так. З проханням більш пильно придивитися до «європейського валу» попросила правоохоронців депутат від «Самопомочі» Олена Сотник.

Свого часу тепер вже екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що до 2018 року на кордоні між Україною і Росією з’явиться нездоланна перешкода для російських терористів. На це планувалося виділити 4 мільярди гривень.

А ось лідерка БЮТу Юлія Тимошенко заявила, що «Стіна» насправді такий собі корупційний проект для розкрадання бюджетних коштів. Так це чи ні, тепер і мають з’ясувати прокурори.

Для «Народного фронту» ситуація не віщує нічого доброго. Рейтинг цієї політичної сили і так вже нижчий за найглибший рів на україно-російському кордоні. І хоча сам лідер «фронтовиків» Арсеній Яценюк у розслідування поки що не фігурує, всі чудово розуміють, хто стояв за «стіною».

Ситуація для тернопільських «народнофронтовців» тепер вимальовується не надто привабливою. У разі виборів їх шанси знову потрапити у Верховну раду розчиняються у повітрі, як гроші виділені на будівництво «Європейського валу». Тепер варто було б зіграти на випередження і почати галасувати про політичне переслідування з боку влади. Встати, так би мовити, грудьми на захист свого лідера. Вибудувати справжню стіну між ним і всілякими зазіханнями на його чесне ім’я. Але поки що – тиша. Можливо, їм трошки не до того. Все ж –

канікули і хочеться відпочити, а не воювати.

Але як показує український політичний досвід, у критичних ситуаціях однопартійці, як правило, відрікаються від своїх лідерів. Так було з Юлією Тимошенко. «Батьківщина» за списками нараховує кілька мільйонів членів, але коли Юлію Володимирівну кинули за грати, жодних масових заворушень не помітили. Ну, перекривали інколи дороги. Навіть у Тернополі на Сонячному масиві хвилин 15 якісь люди ходили туди-сюди пішохідним переходом і галасували: «Юлі – волю».

Тим більше, коли у партії починаються суттєві проблеми, значна частина партійців починає шукати прихистку в інших політичних силах. З того ж БЮТу не один втік саме до «Народного фронту».

Тепер, судячи з усього, варто очікувати відплив кадрів і з цієї «бойової організації». Хоча не виключений варіант, що Арсеній Петрович поставить хрест на цьому проекті і відкриє черговий фронт. Це уже буде третій у його біографії.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ