На Тернопільщині екс-прокурор пече хліб

0
689

dscn1206Життя – непроста «штука». Подумки готуєш себе до однієї ролі, а тут «Бац!» – і доля круто повернула й направила тебе в інший світ, і вже доводиться діяти в іншому руслі, «крутитися» в новому колі людей. Так сталося в житті Ростислава Івановича Музички, юриста за фахом, який вісім років працював слідчим прокуратури, а нині – відомий у Бережанах підприємець-пекар, – пише портал «Бережани і Бережанщина».

– Пане Ростиславе, як Ви відважились так «круто» змінити професію й сферу діяльності загалом?

– У житті чи не кожної людини бувають моменти, коли волею долі чи випадку доводиться щось радикально змінювати, у тому числі й роботу. Раніше, після закінчення Національної юридичної академії ім. Я.Мудрого в  Харкові, я працював у обласній та районній прокуратурах і не міг навіть уявити, що моє життя стане іншим, що я працюватиму в іншій сфері, в оточенні нового кола людей. Відважився на зміни після деяких нюансів на попередній роботі, наслідком яких відчувалися непорозуміння, певний дискомфорт…

– Із чого Ви почали нову діяльність – відкриття пекарні? Хто Вас підтримував?

– Деякі ідеї підказали в районному центрі зайнятості, деякі обдумував на самоті, з рідними та друзями. Поставало багато питань, нелегких проблем – від вибору місця нової міні-пекарні до закупівлі якісного обладнання, необхідних продуктів і т.д. За сприяння міської ради вирішив розпочати невеличкий бізнес на зупинці на вулиці Чорновола. Та до цього треба було демонтувати стару зупинку й натомість побудувати нову й «доліпити» до неї міні-пекарню.

– Бережанцям та гостям міста подобається новий вигляд зупинки й пекарні. Кошти в це, напевно, вкладені чималі?

– Так, лише на укладання нової бруківки витратили 21 тис. грн. Вартість нової автобусної зупинки – 14 тис. грн. Обладнання печей німецького виробництва, прилавки, вітрини, обговорення й затвердження рецептів хлібобулочних виробів та інше – теж вартувало сил і немалих грошей. Було важко, але результат праці, як бачите, того вартує. Декілька людей одержали робочі місця, щомісяця перераховуємо відповідні податки, адже працюємо легально. У цьому році, наприклад, сплатили податків на суму 23 тис. грн. І мені, й колективу пекарні приємно, що наша робота радує як покупців, любителів смачної здоби, так і пасажирів, які щодня очікують тут на транспорт.

– Ви відкрили філію пекарні й на центральному ринку на вулиці Міцкевича? 

–  Уже за кілька місяців після відкриття, коли біля наших прилавків почалися черги за свіжими недорогими булочками й хлібом, побачили, що нам бракує місця. Хотілося б розширити трохи територію пекарні біля зупинки, та поки маємо маленьку філію на ринку.

– Який асортимент вашої пекарні? 

– В асортименті нашої міні-пекарні – до 30 найменувань хлібобулочних і кондитерських виробів. Радує те, що наші булочки, тістечка та інше, у тому числі й піци, гамбургери, «Бельгійські вафлі», сирні палички, морозиво, каву, чай, соки – люблять і діти, й дорослі. Навесні попробували пекти паски, і нам це вдалося. Постійно оновлюємо асортимент, вишукуємо оригінальні рецепти смачних виробів, намагаємось швидко їх впроваджувати. Закупляємо якісне борошно, свіжі ягоди й фрукти для начинок тощо.

– Отож, бачимо, пане Ростиславе, що у новій ролі Ви почуваєте себе достойно і комфортно.

– На щастя, так, незважаючи на щоденні турботи про свій невеличкий бізнес, і на всю відповідальність, яка сьогодні лягає на плечі кожного підприємця та його родини.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ