Хочеш миру, готуйся до війни, – вважає тернопільський характерник Валерій Чоботар

0
603

прес-конференціяКоли співавтор проекту «Кілька хороших хлопців» Валерій Чоботар дізнався про рівень підготовки офіцерів на українських військових кафедрах, то здивувався – майбутні військові робили ремонт, вставляли вікна, але не готувались належним чином до справжньої війни. Тоді він вирішив організувати проект військово-патріотичного клубу учасників АТО і волонтерів, в якому б навчали учасники АТО.

– Я не готую людей на війну, я вчу їх бути готовими. – зауважує під час прес-конференції Валерій Чоботар. – Ще минулого року, коли я повернувся у відпустку зі сходу, ми говорили з друзями, як людина, яка була на війні може реалізувати себе після. І так виникла ця ідея.

IVA_3107Для назви проекту взяли слова з пісні Сашка Положинського.

Правда, трішки змінили, бо рядок звучить як «кілька хороших хлопців». – каже Сашко Положинський. – «Але те, що їх назвали «хоробрими» змісту не змінило. Шість рядків про характер і підготовку, які надають хлопцям в цьому проекті учасники АТО».

– От запитують: «Коли прийдуть сюди з війною, що ви будете робити?» – розповідає учасник проекту Сашко Алексеєв. – І багато хто не знають. Хлопці, які пройшли АТО вже багато чого навчили. Йде обстріл – куди втікати, як тримати зброю, як поводитися в складних ситуаціях.

У рамках навчання відзняли 8 серій патріотичного серіалу про бійців, які прийшли з війни. Організатори кажуть, що проект «Кілька хоробрих хлопців» – аматорський. Щоб зробити його професійним, потрібно багато грошей, але нині вони більш потрібні в АТО і тратити їх на проби серіалу було б недоречно. Покажуть стрічку вже цієї осені на екранах місцевих телеканалів.

IVA_3068

IMG_1212

IMG_0600 (2)

IMG_0423

_DSC5636

_DSC5035 (1)

_DSC2026

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ