Щоб зуміти зберегти життя

0
36

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області здобували знання та освоювали навички, які можуть врятувати життя. В умовах воєнного стану варто бути готовим до всього, навіть якщо живемо в зоні непрямої загрози. Прості речі рятують життя. А чітке розуміння алгоритму дій допоможе в екстреній ситуації не розгубитися та надати першу допомогу постраждалому.

Асистент кафедри екстреної та симуляційної медицини Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського Юрій Денисюк разом з командою парамедиків-інструкторів з домедичної допомоги роз’яснювали дії в екстрених ситуаціях, основні протоколи порятунку в різних зонах загрози. Фахівці управління опановували найпростіші невідкладні медичні дії, що виконуються терміново і безпосередньо на місці після травми та пройшли з інструкторами практичні навички на симуляторах. Зокрема, вчилися зупиняти кровотечі, відновлювати прохідність дихальних шляхів, накладати джгути та уникати особистих ризиків після надання допомоги.

Працівники управління жваво обговорювали ті чи інші ситуації, запитували інструкторів про пріоритетні дії, щоб в разі необхідності зберегти життя постраждалих до приїзду медиків. Але так хочеться, аби зникли усі трагічні обставини, коли доводиться набуті знання застосовувати на практиці.

Пресслужба управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ