Золотий годинник — цінність, непідвладна часу

0
318

Золоті годинники жіночі або чоловічі демонструють високий статус, вишуканий стиль та бездоганний смак. Обирати даний аксесуар необхідно ретельно й продумано. Пропонуємо вам кілька рекомендацій щодо вибору золотого годинника собі чи на подарунок.

Яку пробу золота обрати для годинника?

Проба золота показує, скільки грамів чистого дорогоцінного металу міститься у тисячі грамів сплаву.

Наприклад, умовний виріб вагою 1 кг, вироблений із золота 585 проби, містить 585 грамів чистого золота, а решту складають додаткові метали. За іншою вимірною шкалою дана проба відповідає 14 каратам.

Також для виготовлення годинників використовують золото 375 проби (9 каратів), та 750 проби (18 каратів). Чисте золото не підходить для виготовлення годинників чи інших аксесуарів, адже воно дуже м’яке і легко деформується.

  • Оптимальний варіант для золотого годинника — 585 проба, яка забезпечує статусний вигляд, міцність та довговічність.
  • Вироби з 750-го золота легше подряпати, тому носити їх треба дуже обережно.
  • Золото 375 проби менше коштує, проте загальна ціна на золотий годинник жіночий залежить не лише від металу, а ще й від складності механізму, бренду, дизайну.

Вибираємо колір золота

У радянські часи у продажу були вироби тільки з червоного золота, але згодом ми відкрили для себе сонячне жовте та елегантне біле золото. Останнє виготовляють із додаванням білих металів — платини, паладію, нікелю. До складу жовтих та червоних сплавів входить мідь, а також срібло (у різній кількості).

Золотий годинник жіночий має чудовий вигляд у будь-якому кольорі, а чоловіки часто обирають строгий білий метал (хоча й не обов’язково).

Вибираючи годинник з білого золота, краще віддати перевагу моделям без нікелю, адже даний метал може викликати алергічну реакцію. Сучасні вироби з нікелем покриваються родієм, який захищає шкіру від контакту з потенційним алергеном, проте під час тривалого носіння родієвий шар поступово стирається. Щоб гарантовано цьому запобігти, варто купувати годинник жіночий золотий перевіреного бренду, краще швейцарського: вони взагалі не використовують нікель, суворо дотримуючись чинного законодавства країни.

Скільки коштує золотий годинник?

Золоті годинники — люксові аксесуари, які вважаються предметами розкоші й тому не можуть коштувати дешево. Середня ціна одного грама золота — приблизно 40 доларів, а вага корпусу годинників різних моделей варіюється від 8 до 150 грамів.

На золотий годинник жіночий ціна починається десь із 1500 доларів, на чоловічий — з 2000 доларів, адже моделі для чоловіків зазвичай масивніші. Проте сучасні виробники можуть знижувати вартість за допомогою технології «капсула» — годинника з двома різними корпусами. Так, верхній корпус виготовляється з дорогоцінного сплаву, а нижній — з якісного і міцного, але не дорогоцінного металу.

Купити золотий годинник жіночий ви можете в ювелірному інтернет-салоні Gold.ua. Ми пропонуємо статусні моделі вишуканих дизайнів на будь-який смак, а наші ціни нижче, ніж у конкурентів. Обирайте стильні аксесуари, які не втрачають цінності з часом, адже ви та ваші близькі варті найкращого!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ