Головні зміни і нововведення в iOS 15: що чекає фанатів

0
45

Через тиждень після презентації нової лінійки смартфонів, компанія Apple провела ще один невеликий захід, на якому розповіли про реліз нової версії операційної системи iOS 15. Відразу скажемо – нічого революційного там немає, і в найближчому майбутньому очікувати фундаментальних змін теж не варто. Проте, iOS 15 виразно стала краще в усіх відношеннях, починаючи з оптимізації та закінчуючи розширенням стандартних функціональних можливостей. Що стосується самого смартфона, інформацію про нього можна подивитися на сторінці iPhone 13, ну а в цій статті ми детально розповімо саме про ключові поліпшення і зміни операційної системи.

ТОП-8 змін iOS 15

  1. У FaceTime була додана нова функція SharePlay, яка дозволить декільком людям дивитися разом фільми, серіали, слухати музику, ділитися картинкою зі свого екрану і навіть синхронно відтворювати будь-які мультимедійні файли. Шикарне оновлення для тих, хто багато часу проводить далеко від своїх близьких – тепер ви зможете разом насолоджуватися відпочинком, навіть перебуваючи на різних земних півкулях. Крім того, розробники подбали про інтеграцію нового режиму сітки, який дозволить всім учасникам групового дзвінка відображатися на екрані інших учасників. А людина, яка говорить, буде автоматично виділятися на тлі інших, що дуже зручно при проведенні онлайн-конференцій і нарад.
  2. Додано новий розділ «Відправлено Вам», в якому закріплюється весь контент, який вам відправляють в різних месенджерах. На поточний момент розділ коректно функціонує з додатками Фото, браузером Сафарі, а також з Apple Music і Apple TV.
  3. Швидкість роботи Siri значно збільшена за рахунок оптимізації алгоритмів ІІ і апаратного прискорення. Крім того, голосовий помічник тепер може працювати в офлайн-режимі.
  4. Покращено режим навігації за допомогою Карт – тепер користувачі можуть складати інтерактивні маршрути із застосуванням технологій доповненої реальності, що дозволить куди краще орієнтуватися на місцевості, в тому числі і людям з обмеженими можливостями.
  5. За допомогою камери користувачі iOS 15 можуть копіювати текст з фотографій і переводити його на рідну мову. На поточний момент програмне забезпечення здатне розпізнавати 7 мов: англійська, іспанська, італійська, китайська, німецька, португальська та французька.
  6. Новий режим фокусування – при активації даної функції ваш айфон відфільтровує всі незначні повідомлення таким чином, щоб ви спокійно могли зосередитися на роботі або творчості. Ніякі зовнішні фактори більше не будуть заважати вашій концентрації – iPhone 13 про це подбає.
  7. Розширення можливостей конфіденційності. Захист особистих даних користувачів – то, ніж зазвичай великі корпорації нехтують, але не цього разу. Apple впровадили технологію розпізнавання мови при голосових запитах Siri, так що ніхто сторонній не зможе скористатися пошуком. Крім того, додана функція «Захист конфіденційності в Пошті», яка дозволить відправнику бачити, переглянув чи одержувач його лист. IP-адреса при цьому залишається прихованим, що також підвищує безпеку в мережі.
  8. Додаток «Погода» отримав безліч косметичних поліпшень – відтепер ви можете використовувати більше різних варіантів графічної візуалізації зведення про погоду, причому оформлення інтерфейсу може змінюватися, в залежності від того, яка погода зараз за вікном.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ