«Це визнання на міжнародному рівні», – тернопільські діти перемогли у телевізійному конкурсі (фото, відео)

0
974

Тернопільське інтернет-телебачення «Вуаля» отримали аж три перемоги на міжнародному медіафестивалі Dytiatko.

– Нам оголосили результати уже безпосередньо на урочистій церемонії нагородження, – розповідає продюсерка інтернет-телебачення «Вуаля» Наталія Мехралієва. –  Журі тримало інтригу до останнього. Знаю, що оцінювали усі складові: зйомку, монтаж, музичне оформлення, роботу дітей у кадрі, креативність подання, новизну та актуальність тем. Під час вручення нагород відзначили атмосферність наших програм. Члени журі були з різних країн, професіонали телевізійної справи.

У міжнародному медіафестивалі Dytiatko тернополяни взяли участь уже втретє і третій рік поспіль стали лауреатами.

– Цьогоріч маємо ще й гучну перемогу – три перших місця, – каже Наталія. – Стати фіналістами цього престижного конкурсу – вже крутий результат, адже далеко не всі програми проходять відбірковий тур. Та й конкуренція шалена. Цього року оцінювали 1500 робіт із 96 країн. Тому ми безмежно радіємо і пишаємося своїми здобутками та високою оцінкою наших робіт. Це показник того, що наш контент цікавий та якісний. Батьки, коли вітали, написали: «Тішимося, що наші діти в надійних професійних руках». Ці слова, як ще одна нагорода. Та найбільше наше досягнення – щасливі усмішки вуалят.

Звісно, ми вірили у себе, тим паче, що усі надіслані програми, вийшли у фінал. Ми розуміли, що наші роботи вже гідно оцінені, однак про три перших місця аж ніяк не мріяли. Кому, коли на урочистій церемонії закриття фестивалю оголосили результати, відчуття були змішані. Ефект несподіванки спрацював на всі сто. Діти стрибали від щастя, знімали сторіс, робили селфі з нагородами. Я безмежно раділа та, ще стоячи на сцені, думала: «Це так круто, це визнання на міжнародному рівні, але водночас і шалена відповідальність. Тепер мусимо повсякчас тримати високу планку».

У програмі «Мандри Вуаля» знімалися підлітки (14-16 років) Христина Хоміцька Аліна Василик Тереза Карпик Софія Пиріг Лєра Вонятівська Максим Космина А у програмах «Майстер-клас. Капітошка» та «Самоврядування – це ми» ведучими були діти віком 8-9 років: Даниїл Василик Юлія Жупник Ярина Гудима Тереза Коцюлим Єва Кущ Ярина Фурик Роман Чубатий Яна Саранчук Максим Коваль Чому ви начаєтесь у дітей? Наталя: Передусім щирості та безпосередності, а ще діти вчать мріяти масштабно без усяких «але». Своїми шаленими ідеями вони частенько змушують нас діяти швидко і впевнено. Дуже люблю наш проєкт «Easy», де діти висловлють свої думки щодо таких понять як до прикладу «гроші», «політика», «кохання». Раджу подивитись усім дорослим. Впевнена, слова дітей змусять поглянути на життя іншими очима.

– Три вагомих нагороди, – каже учасниця фестивалю Христина Хоміцька. – Програма «Мандри Вуаля» ( Дністровський каньйон) – визнана переможницею у номінації «Найкраща телепрограма». Програма «Майстер-клас. Капітошка» перемогла у номінацї «Найкраща телепрограма зроблена для дітей». У номінації «Самоврядування – це ми» журі відзначило роботу з аналогічною назвою «Самоврядування – це ми» (Більче-Золотецька ОТГ).

– Наша продюсерка спочатку прагнула перемоги, а коли ми отримали три нагороди, то бідкалася, як довести великі скляні відзнаки до Тернополя, – сміється Аліна Василик. – До речі, цікавими і пізнавальними були майстер-класи від метрів телевізійноі справи. Ми навчались писати сценарії з гумором, здійснювати аерозйомку.

– Це сильні емоції, – продовжує Тереза Карпик. – Мікс шоку, гордості і щастя. Це незабутні відчуття, які не зрівняти ні з чим. А ще сподобалась розважальна програма. Ми відвідали парк Горького, грали у гольф, боулінг, веселились на тематичних дискотеках. За що щиро дякуємо організаторам фестивалю.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xGrdtrAi6H4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2-1dXr4lKEMZwwKUDuRQt-FScuu9UfF-VdXqetutvr3YLNpfXDOJ2QWqo

– А мені найбільше запам‘ятався політ на повітряній кулі, – каже Христина Хоміцька. –Такий чудовий сюрприз підготували організатори фестивалю фіналістам. Захоплююча прогулянка на висоті пташиного польоту – згадка на все життя.

Учасники фестивалю кажуть, що дитяче телебачення суттєво відрізняється від телеканалів, де працюють дорослі.

– На дитячому телебаченні зовсім інший підхід до змісту програм, – пояснює Аліна Василик. – У нас відсутня негативна інформація і токсичний контент.

– Думаю, на дитячому телебаченні частіше лунає дитячий сміх, і завжди панує позитивний мікроклімат у колективі, – додає Тереза Карпик.

– На дитячому телебаченні немає керівників і підлеглих, – продовжує Христина Хоміцька. –  Ми усі – єдина дружня родина.

Програми  інтернет-телебачення «Вуаля», які отримали перемогу на міжнародному медіафестивалі Dytiatko.

У номінації “Краща телепрограма” перемогла робота “Мандри Вуаля”(Дністровський каньйон).

У номінації “Телепрограма для дітей”  – програма-переможець – “Майстер-клас “Капітошка”

У номінації “Самоврядування – це ми” головну нагороду отримала програма з аналогічною назвою “Самоврдування – це ми” (Більче-Золотелька ОТГ)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ