Сергій Надал: «Пишаюся тим, що фінал Кубку України відбувся на проспекті Степана Бандери на стадіоні імені Романа Шухевича»

0
59

Міський голова Тернополя розповів про політичне значення фіналу Кубка України

Важливо.

13 травня, в Тернополі відбулася історична подія не лише для українського футболу. Фінал Кубку України прийняв міський стадіон імені Романа Шухевича. Міський голова Тернополя відстояв право, щоб тернопільський стадіон носив назву головнокомандувача УПА. І тепер ім’я Романа Шухевича знову прогриміло на всю Україну. А згодом і на весь світ.

Нагадаємо.

Під час фіналу Кубка України київське «Динамо» зустрічалося з луганською «Зорею». Столична команда у напруженому поєдинку здобула перемогу лише в додатковий час з рахунком 1:0.

«Вітаємо переможця матчу – футбольний клуб «Динамо». Свій 94-ий День народження команда відзначила черговою перемогою і здобуттям Кубку. Бажаю спортсменам сили, наснаги і нових вершин, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал. – Дякую за довіру та підтримку Українській Асоціації Футболу, Президенту Асоціації Андрію Павелко та головному тренеру збірної України Андрію Шевченку».

Політичне значення.

Не менш важливе значення мав й політичний аспект цього матчу. За словами міського голови Тернополя, українці не лише відстояли своє право возвеличувати своїх героїв, а й довели всьому світу, що ми велика нація.

«Я пишаюся тим, що фінал Кубку України з футболу відбувся у Тернополі, на проспекті Степана Бандери на стадіоні імені Романа Шухевича. Для мене – це свідчення того, що українці – це велика нація, яка знає своє коріння. Ми продовжимо руйнувати історичні комуністичні міфи та зробимо все можливе, щоб Герої України Степан Бандера та Роман Шухевич були належним чином вшановані по всій Україні», – підсумував Сергій Надал.

Як вже повідомлялося.

5 березня 2021 року сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення про присвоєння міському стадіону імені головного командувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Незважаючи на критику окремих закордонних політиків та дипломатів, міський голова Тернополя Сергій Надал категорично заявив, що присвоєння міському стадіону імені Шухевича скасовано не буде, бо українська нація гідна вшановувати своїх героїв.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ