Сергій Надал: «Уряд не зробив знижки на газ для підприємств теплокомуненерго, які забезпечують гарячою водою споживачів централізованого теплопостачання в містах»

0
38

Ціни на газ та електроенергію, робота громадського транспорту, розвиток сіл громади та традиційні цінності у школах – найважливіше на сесії міської ради Тернополя

Зупинити «тарифний геноцид»

З ініціативи міського голови Тернополя Сергія Надала, депутати ухвалили звернення до Президента, до Верховної Ради, до Уряду стосовно зниження тарифів на газ та електроенергію для населення і на газ для «Теплокомуненерго».

«Українці стали заручниками некомпетентних дій урядовців у питаннях формування тарифів. Українські сім’ї не можуть бути джерелом збагачення олігархів. Ми не бачимо дій Уряду стосовно вирішення проблем громад. Різке зростання цін на газ та його транспортування, на електроенергію призводить до зубожіння українців і збагачення олігархів. Кабінет Міністрів України не зробив знижки на газ для підприємств, які забезпечують тепловою енергією споживачів централізованого теплопостачання в містах. І вкотре це може призвести або до зростання вартості послуги для населення, або до збитків міських бюджетів», – заявив Сергій Надал.

Робота громадського транспорту

Згодом було ухвалено не менш важливе звернення до уряду з вимогою дозволити перевізникам брати пасажирів не тільки на сидячі, а й на стоячі місця.

«У мерію неодноразово надходять численні скарги жителів міста щодо неможливості доїхати вчасно на навчання чи роботк і у зворотному напрямку, особливо з 7.00 до 10. 00 та з 17.00 до 20.00. Також самі перевізники заявляють про збитковість роботи при діючих обмеженнях. Теперішня ситуація дійсно перешкоджає розвитку громадського транспорту і призводить до його занепаду. Тому міська рада Тернополя пропонує внести зміни до зпостанови уряду, щоб дозволити перевезення пасажирів в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння та 50% кількості стоячих пасажирів. Також ми закликаємо уряд надати органам місцевого самоврядування повноваження щодо самостійного визначення доцільності та обсягу карантинних обмежень. Як це й є у більшості європейських країн», – підкреслив Сергій Надал.

Розвиток сіл громади

Також депутати ухвалили важливе рішення для розвитку сіл, які увійшли до складу Тернопільської міської громади.

«Затверджено генеральні плани населених пунктів, які входять до складу нашої громади: сіл Чернихів і Курівці. Тепер ці села нашої громади будуть розвиватися за чітким планом. Генплан передбачає цілий комплекс у життєдіяльності сіл. Це проведення газових, водопровідних, каналізаційних мереж, спорудження об’єктів соціальної інфраструктури», – зазначив мер Тернополя.

Традиційні цінності у школах

«Основи сім’ї» – такий факультативний предмет з вересня 2021-го року вивчатимуть тернопільські учні 10-11 класів та студенти ПТУ. Рішення затвердили на черговому засіданні сесії Тернопільської міської ради.

«Ми впроваджуємо таку програму у закладах загальної середньої та пофесійно-технічної освіти, враховуючи численні звернення тернополян та християнських організацій. Уже незабаром розпочнеться підготовка вчителів, які будуть викладати даний предмет», підсумував міський голова Сергій Надал.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ