Телефонує:
– Маам! Холодно!!!
– Осінь, дощ, – кажу. – Так і має бути.
Прогноз погоди бачив? Буде ще холодніше, тож діставай каміна.
– А коли опалення ввімкнуть? Коли потепліє?
– Мабуть, після виборів, коли депутати займуть теплі місця.
– Краще б вони до ирію полетіли.
– Зай, ну, ти ж не маленький!
– Так. Я знаю, що ворони і круки нікуди не відлітають, їхній ареал проживання – рідна сміттярка.
– Зай, увімкни каміна.
– Затратно.
– Ну, а що робити? В нас перший поверх.
– Ми з Байкою щось придумаємо.
– Тобто?
– Еврика! Па, мам! Чекаємо!
І вони придумали! Наеврикали. В’ялені помідорки – раціональне і смачне використання духовки.
В кого є сушарка, можна скористатись нею. Я роблю це в духовці.
Отже : беремо деко, застеляємо його пергаментом, викладаємо, порізані половинками помідори. Солимо, перчимо, посипаємо базиліком. Можна взяти ще розмарин, або таку приправу, як “Прованські трави”.
Вмикаємо духовку на мінімальний вогонь і в`ялимо близько 3-4 годин. Духовку слід тримати привідкритою, щоб помідори не спеклися.Далі кладемо на дно банки гілочку свіжого базиліку,щільно накладаємо помідори в банки, але не до самого верху, бо під час стерилізації вони піднімаються.
Закип`ячуємо олію і заливаємо нею гарячою наші банки з помідорами. Ставимо на стерилізацію на 10 хвилин.Закручуємо.