Соціальні працівники плакали, коли побачили справжню вірність собаки (відео)

0
7620

Вірний собака пішов за господинею у відділення стаціонарного догляду, що в Підволочиську.  Ганна Гайдамаха  мешкає тут з осені, бо захворіла. Вдома, у селі Качанівка залишила свого пса Мухтара. Він пів року чекав на господиню.

Собака біг тоді за “швидкою”, в якій її везли. Потім постійно чекав під поліклінікою. Приходив  щонеділі до церкви – шукав її і там. Тварину підгодовували подруги Ганни Петрівни.

Коли послабили карантин, у червні жінка відпросилася додому. Собака прибіг і вже не відходив від господині. Через два дні медсестри приїхали по Ганну. Як машина рушила, Мухтар біг за ними більше кілометра і пищав.  Зворушені соціальні працівники зупинилися і забрали його. Ганні Петрівні дозволили залишити собаку у відділенні.

Тепер Мухтар охороняє територію. Ввечері нікого не пустить. Соціальні працівники поділилися, що дехто плакав. Настільки зворушенні відданістю тварини.

Відео дивіться – тут.

– Кілька разів на тиждень відвідуємо цей заклад, – говорить Оксана Капелусь, директор комунального закладу «Територіальний центр надання соціальних послух Підволочиської селищної ради». – Коли я приїхала сюди, мене здивувало, що в нас на території є собака. Він сидів біля будинку. А я кажу: “Ой, який гарний песик. Чий він?”. Він почув мою мову і почав махати хвостиком. Потім мені пояснили, що наша підопічна їздила провідувати свій житловий будинок, а пес її чекав, шукав її по селі. До церкви кожної неділі приходив. Мене дуже зворушила ця відданість. Не завжди люди є такими відданими, як тварини. Нам би всім брати це до уваги і бути такими ж відданими людьми, як цей собака. Я аж плакала. Та всі плакали.

Детальніше читайте: На Тернопільщині собака пішов за господинею, яку забрали у відділення стаціонарного догляду

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ