Де на Тернопільщині машини швидкої допомоги працюють як дуже дорогі таксі

0
2783

Медицина на Підгаєччині.

Скандал з «швидка-таксі» мене м’яко кажучи вкурвив. Останніх два місяці ми усі активно працювали, щоб по кусочку все стягувати нашим дорогим медикам, а тут кажуть лікарі бізнес мутять на комунальній власності. Мова йде про транспортування дівчини після ДТП з Підгаєцької лікарні в Тернопільську, за яке лікарі захотіли 600 грн.
Щоб розібратися в ситуації поспілкувався з батьками потерпілої. Повністю їх підтримую. Ситуація, коли твоя дитина потребує допомоги, а відповідні установи шукають крайнього – це дико. До медицини це не має відношення, а тому нам таке не потрібне.

Сьогодні, щоб розібратися спілкувався з головою районної ради Баран Ірина Богданівна, головою РДА Дуда Галина Богданівна. Головний лікар районної лікарні Кушнір Ігор Богданович також був присутній.

1. Платні послуги по перевезенні потерпілої здійснювали автомобілем швидкої. Автомобіль за бюджетні куплений, заправляється, ремонт та оплата водія здійснюється за бюджетні. Щоб цей автомобіль служив людям – потрібно оплачувати послуги. Ось така вона реформа від Супрун, ось така вона наша медична реальність. В той час коли з усіх сил ми пробуємо допомогти медикам під час пандемії, останні продовжують працювати за старими схемами.

2. Довезення мали здійснювати на автомобілях районної лікарні. Автомобілі районної лікарні старенькі, батьків можна зрозуміти чому вони відмовилися від них. Районна лікарня отримала новенький автомобіль, але через карантин він не був зареєстрований.

3. Так, для мене і для вас усіх може звучати дивно, але дякуючи Супрун та реформі розпочаті нею отримали бардак в медичні галузі. Швидка, лікарня та ФАПи по селах це різні структури з різними керівниками. Забезпечують їх не так як потрібно жителям, а як вигідно було депутатам.

Оскільки, Оксана Солтисяк, керівник Підгаєцького відділення швидкої допомоги, є активним дописувачем соціальних мереж, тому чекаємо звіту чому послуги швидкої є платними, куди ця оплата переводиться.

Голова Підгаєцької РДА Дуда Галина Богданівна запевнила, що потерпіла дівчина отримає допомогу в рамках програм підтримки жителів району.
Ще раз дякую батькам за правильну позицію. Витримки та терпіння їм.
Наш бюджет має працювати на нас!

Люди заслуговують на європейський сервіс! Медицина не є винятком!

Петро ЗАСТАВЕЦЬКИЙ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ