Перша згадка про це село з’явилася ще в 1404 році. Але відоме воно не своєю багатовіковою історією, а ковбасою.
Саме так, адже у селі Зіньків Вінковецького району печуть унікальну чорну ковбасу. Подейкують, що такої більше нема ніде в світі.
Процес виготовлення цієї ковбаси займає приблизно 4 години. За раз печуть до 90 кілець.
До складу цієї ковбаси входять свинина, сало, чорний перець, часник, міль, кишка свиняча і свиняча ж кров.
А ось роблять цю ковбасу виключно жінки. Пекти ковбасу потрібно на вишневих чи черешневих дровах. Кажуть, що кілька поколінь тому у цьому селі не залишилося жодної вишні і черешні – всі пішли на ковбасу.