На Тернопільщині молодь і діти відповідальніше ставляться до вимог карантину, ніж дорослі

0
2213

Особливо гостро наслідки карантину відчувають діти лікарів. Зокрема, Віта Питель з Тернопільщини не розуміє, чому багато людей нехтують правилами карантину.

«Карантин – для кого він? – обурюється дівчина на свої сторінці у соцмережі Фейсбук. – Для хворих, для влади чи може для лікарів? Ні? карантин в першу чергу для здорових не заражених цим жахливим вірусом людей. Весь світ бореться з вірусом #COVID-19. Я в шокові від того, що сьогодні встигла побачити.

Так, на вулиці прекрасна погода, неможливо сидіти вдома і я не виняток. Я, як і більшість людей, зараз на карантині і я маю можливість виїхати за місто до села.

Сьогодні я зі своєю молодшою сестрою, яка вже два тижні вдома, якій нудно. З дозволу нашої мами «лікаря» сіли на велосипеди і поїхали прогулятись (в нас у селі немає стільки населення, щоб боятись брати із собою малу дитину). Ми тримаємось дистанції від людей, ми в масках, по дорозі ми побачили багато людей, але ні одної людини, окрім продавців в магазині і нас, ми не побачили хоча б якось захищених, хоча б так, як ми, в масках.

Проте на нас дивились, як на білих ворон, ніби ми з лікарні втекли – ще й озирались і насміхались з нас. Сестра запитала: «Віта, чого вони так дивляться на нас?». Я не знала, як їй м’яко відповісти, бо в середині в мене переповнювало багато емоцій. Я промовчала. Я не журналіст, не блогер, не якась відома особистість, щоб закликати вас сидіти вдома. Я просто хочу, щоб моя мама поверталась додому швидше з роботи, щоб сестра не казала: «Чого всі батьки сидять вдома з дітьми, а наша мама на роботі, коли вона піде на карантин?». А я прошу Бога щоб вона не була на карантині, чи боронь Боже на самоізоляції.

Прогулянка – це не заборона, це можна, але не кучками по багато людей, можна по двоє. Перш ніж гуляти по вулицях міста або села, подумайте про лікарів, які потім повинні будуть боротися за ваше здоров‘я і не матимуть можливості бути вдома зі своєю сім’єю».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ