У Тернополі оголосили режим надзвичайної ситуації: Що змінилося у нашому житті

1
495

21 березня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді та оперативного штабу для боротьби з коронавірусом, на яких було прийнято рішення про запровадження  надзвичайної ситуації в Тернопільській міській територіальній громаді.
Одним із важливих рішень є призупинення роботи громадського транспорту та введення маскового режиму. Заборонено перебувати в місцях загального користування, в закритих приміщеннях, офісах та громадському транспорті без масок.

Призупинено роботу громадського транспорту у Тернополі

Це вимушений крок. На жаль, саме громадський транспорт, несе найбільшу потенційну загрозу в містах. І навіть при постійній санепідеміологічній обробці, він залишається місцем, де найбільше і найшвидше поширюється вірус.

Введено спецрейси

Проте перевезення будуть здійснюватися. Спецрейси здійснюватимуть перевезення працівників медичних установ, аварійних та комунальних служб, правоохоронців та інших служб, які повинні забезпечувати життя міста в умовах карантину. Такі спеціальні перевезення здійснюватимуться за тролейбусними маршрутами №2,5,7,8,9,10,11 та автобусними маршрутами №1А,5А,6,8,23,25,35, на кожному з яких буде спеціальна табличка «Спеціальні перевезення» із червоним хрестом.
Впродовж декількох днів буде здійснюватися моніторинг охоплення людей, і перелік маршрутів може бути скоригований відповідно до потреб.
Щодо перевезення працівників до підприємств та організацій, які працюють, але не відносяться до вказаних категорій, перевезення можуть здійснюватися за рахунок коштів роботодавця, шляхом укладення окремих договорів з тими чи  іншими перевізниками за умови дотримання санітарних норм.

Запроваджено масковий режим

Заборонено перебувати в місцях загального користування, у закритих приміщеннях, офісах та громадському транспорті без масок. За словами відомого вітчизняного лікаря-інфекціоніста Ігоря Гайдука, маска – навіть саморобна, рукавички та окуляри мають сьогодні стати невід’ємною частиною одягу. Так ми убезпечуємо себе і оточуючих.

Створені контрольно-пропускні пункти на в’їздах та виїздах з Тернополя

КПП на в’їздах та виїздах з Тернополя необхідні для дотримання всіх умов карантину. Це не обмеження в русі, а вимога правил карантину.
Контрольно-пропускні пункти облаштовані в таких місцях:
Пост (а/д М-19, вул. 15 Квітня)
Пост (а/д перехрестя вул. Купчинського та вул. Корольова)
Пост (а/д М-12, за Збаразьким кільцем)
Пост (а/д виїзд з с. Великі Гаї)
Пост (а/д М-19, вул. Микулинецька, навпроти ресторану «Шинок»)
Пост (а/д виїзд з с. Петриків, біля маркету «АТБ»)
Пост (а/д М-12, сервісний центр МВС)
Пост (а/д  М-09, біля автозаправки «Автотехсервіс»)
Пост (а/д перехрестя с. Біла, Бродівське перехрестя)
Пост (а/д виїзд вул. Текстильна на Об’їзну)

Закриття дитячих та спортивних майданчиків, санітарна дезінфекція вулиць та будинків

Прийнято рішення закрити для відвідання дитячі та спортивні майданчики. Цим самим зменшується можливість зараження дітей та дорослих. Проводиться регулярна дезінфекція та санітарне прибирання місць загального користування в багатоквартирних будинках та територій з масовим перебуванням людей на території міста. Це стосується під’їздів, ліфтів, зупинок громадського транспорту та доріг міста. Це максимально можливі заходи дезінфекції.

Регулярне оповіщення населення

Патрульна поліція у Тернопільській області, Управління ДСНС України у Тернопільській області здійснюють оповіщення населення з автомобілів обладнаних гучномовцями про дотримання карантинних заходів. Люди мають знати оперативну інформацію про нові заходи щодо недопущення пандемії.

Шановні тернополяни, Вас просять з розумінням поставитися до даних вимог карантину та зберігати спокій! Разом ми подолаємо це лихо.

1 коментар

  1. Які контрольно-пропускні пункти? Сьогодні їхали в 7.30,Біла-Чистилів,ніде нікого не має

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ