ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ДЛЯ КООРДИНАЦІЇ ДІЙ ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ ЗАНЕСЕННЯ І ПОШИРЕННЯ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАНЬ, СПРИЧИНЕНИХ КОРОНАВІРУСОМ

0
66

Рішення

оперативного штабу для координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади випадків захворювань, спричинених новим коронаровірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай).

від “___16__” __березня_ 2020 року

Заслухавши доповіді голови та членів оперативного штабу для координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади випадків захворювань, спричинених новим коронаровірусом, оперативний штаб, –

Вирішив:

  1. Заборонити проведення на території Тернопільської міської територіальної громади всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. Припинити роботу всіх ринків на території Тернопільської міської територіальної громади, крім Тернопільського міського ринку та ринкового комплексу ТОВ «ВІП Маркет» .

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

3.      Ввести обмеження на торгівлю харчовими продуктами на Тернопільському міському ринку та ринковому комплексі ТОВ «ВІП Маркет», створивши умови для безперебійної торгівлі продуктами першої необхідності та заборонивши реалізацію інших (згідно з додатком). Провести ревізію вентиляційних систем, оцінити їх ефективність та забезпечити безперебійну роботу, а також водопостачання та водовідведення.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. На території Тернопільського міського ринку та ринкового комплексу ТОВ «ВІП Маркет» заборонити продаж товарів промислової групи, окрім засобів гігієни, миючих та дезінфікуючих засобів.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. Заборонити ввезення на територію ТМТГ продуктів із Чернівецької та Житомирської областей, враховуючи введення там надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID – 19.

Термін виконання – негайно

  1. Ліквідувати стихійну торгівлю;

Термін виконання – негайно

  1. Реалізацію всіх харчових товарів (за виключенням м’яса та риби) здійснювати фасованими та упакованими.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. На ринку Тернопільський міський ринок та ринковому комплексі ТОВ «ВІП Маркет» – зменшити кількість торгових місць з реалізації харчових продуктів, забезпечивши інтервал між ними 2м.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. Заборонити роботу:
  • торгово-розважальних центрів (окрім продуктових супермаркетів, що знаходяться на їх території);
  • магазинів та торгових рядів промислової групи (окрім тих, що здійснюють продаж засобів гігієни, миючих та дезінфікуючих засобів).
  • кінотеатрів, театрів, музеїв, бібліотек та інших розважальних закладів;
  • дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних;
  • навчання у приватних центрах раннього розвитку дітей, приватних дошкільних навчальних закладах, спортивних клубах та танцювальних колективах ;
  • фітнес-клубів, тренажерних та спортивних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;
  • водного парку, парків атракціонів;
  • лазні, сауни, салони краси

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

10. Зобов’язати адміністрацію супермаркетів:

·        Забезпечити генеральне прибирання із застосуванням деззасобів, всіх торгових, підсобних та виробничих приміщень;

·        Забезпечити наявність на входах та в холах дезінфектантів для рук;

  • Провести ревізію вентиляційних систем, оцінити їх ефективність та забезпечити безперебійну роботу.
  • Забезпечити швидкий розрахунок покупців, не допускаючи скупчення більше, ніж 5 осіб із дистанцією не ближче 1м; нанести відмітки на підлозі.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. Зобов’язати заклади торгівлі:
  • заборонити реалізацію нефасованих і не упакованих продуктів харчування;
  • в усіх закладах торгівлі передбачити перерви з метою проведення поточних прибирань та дезінфекції, провітрювань приміщень не менше, ніж кожні три години по 15-20 хв.
  • забезпечити виконання вимог маскового режиму.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. Закрити заклади ресторанного бізнесу, громадського харчування, бари, кафетерії, серед іншого – у готелях бари, клуби, кафе, дискотеки, паби.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. Зобов’язати голів ОССБ, управителів та надавачів житлово-комунальних послуг здійснювати щоденну обробку дезінфікуючими засобами під’їздів (перила, ручки дверей, віконні ручки, кнопки вертикального транспорту, сходові клітки).

Термін – негайно

 Керівникам перукарських салонів:

  • З метою запобігання черг, працювати за попереднім записом;
  • Запровадити технологічні перерви кожні 2 години для прибирання, дезінфекції, провітрювання приміщень.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

 Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР:

  • Моніторити ситуацію по захворюваності на грип та ГРВІ, COVID-19;
  • Забезпечити відповідний режим роботи закладів охорони здоров’я ТМТГ та інших форм власності, які знаходяться на території м. Тернополя в умовах поширення COVID-19.
  • Підготувати заклади охорони здоров’я до можливої перепрофілізації;
  • Щоденно інформувати міського голову про ситуацію та пропозиції щодо оперативного реагування на неї.
  1. Управлінню транспортних мереж та зв’язку ТМР:
  • Зобов’язати водіїв та кондукторів громадського транспорту перебувати на маршруті в рукавицях та масках.

Термін – негайно

  1. Управлінню освіти і науки, управлінню культури і мистецтв та управлінню розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради:
  • Припинити навчання у позашкільних установах, художніх, музичних та спортивних школах;

Термін виконання – негайно

  1. Для запобігання тривожних настроїв серед населення громади утворювати групу в складі 5 чоловік, поклавши на них обов’язок систематичного інформування про епідситуацію та заходів, що здійснюються на території ТМТГ.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. Центру надання адміністративних послуг, управлінню організаційно-виконавчої роботи, управлінню державної реєстрації перейти на дистанційне обслуговування громадян, використовуючи електронну і Укрпошту.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

 

  1. Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології
  • при виконанні робіт з санітарного утримання шляхо-мостового господарства провести дезінфекцію місць найбільшого скупчення населення (перехрестя доріг, майданів, зупинок громадського транспорту та інших громадських споруд).
  • утворення дезінфекційних бригад (дві), їх забезпечення засобами індивідуального захисту, дезінфекційним обладнанням, деззасобами, транспортом.

Термін – негайно

  1. Управлінню організаційно-виконавчої роботи:
  • Звернутися до Тернопільської ОДА та Тернопільської обласної ради з проханням розглянути можливість обмежувальних заходів по обмеженню пересування та в’їзду в Тернопільську область.

Термін – негайно

  • Звернутися до голови Байківецької громади та адміністрації ТОВ «СЕБОРТНЕЦЕ-Україна» про тимчасове припинення роботи даного підприємства з наданням працівникам відпустки.
  • Звернутися до керівників територіальних громад та сільських (селищних) рад, що межують з Тернопільською міською територіальної громади з проханням вжити аналогічних заходів щодо об’єктів, які розташовані на їх території.

Термін – негайно

 Всім структурним підрозділам Тернопільської міської ради припинити роботу з відвідувачами, надавати послуги в режимі онлайн.

Термін виконання – негайно

  1. Обмежити доступ транспортним засобам на територію Міжнародного автовокзалу «Тернопіль», дозволивши заїзд лише за умови раніше узгодженого маршруту та графіків.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

 Тернопільському міському територіальному центру для соціального обслуговування населення, Тернопільському міському центру соціальних служб для сім’ї. дітей та молоді, Центру соціальної реабілітації дітей – інвалідів забезпечити допомогу одиноким, немічним, а також дітям з інвалідністю.

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

 Управлінню ТВП ГУ НП України в Тернопільській області, управлінню патрульної поліції в Тернопільській області:

    • Здійснювати контроль за виконанням даного рішення та за необхідності застосовувати всі можливі заходи впливу до порушників.

Щоденно

  • Про результати контролю за виконанням протиепідемічних заходів щоденно інформувати відділ взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи

Термін виконання – з 17 березня 2020 року

  1. Делегувати виконавчому комітету Тернопільської міської ради на час дії протиепідемічних обмежувальних заходів в міжсесійний період:
    • Приймати рішення запровадження необхідних додаткових обмежувальних заходів і зняття їх у разі необхідності;
    • Повноваження щодо прийняття рішень. необхідних для життєзабезпечення Тернопільської міської територіальної громади.

Голова штабу С.В. Надал

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ