За допомоги «Опілля» у Тернополі відбувся Кубок України з пожежно-прикладного спорту

0
82

Команди з різних областей України з’їхалися до Тернополя, щоби протягом трьох днів позмагатися за Кубок з пожежно-прикладного спорту, а генеральним партнером проведення заходу став місцевий виробник – корпорація «Опілля».

Стартував турнір 31 липня, під час якого швидкість, вправність і витримку демонструвало 16 команд (146 учасників).

Як повідомила помічниця начальника Управління ДСНС Тернопільщини з питань зв’язків зі ЗМІ Ірина Крупа, учасники мають змагатися у пожежній естафеті 4х100м, долати 100 м смуги з перешкодами, здійснити бойове розгортання від мотопомпи та інше.

— Упродовж турніру учасники демонстрували суддям і глядачам головні вміння, без яких не обійтися ні одному рятувальнику. Зокрема, був підйом на швидкість по штурмовій драбині на 4-й поверх башти, що пройшов на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС України у Тернопільській області. Перше місце у цьому виді виборов Андрій Римар з Волинської області, «срібло» – у представника Волині Олександра Андрійчука, а «бронза» дісталась Євгену Бельченко з Одеської області. Побачимо, як проявлять себе наші умілі чоловіки та жінки у наступні дні змагань, — розповіла пані Ірина.

А щоб українським рятувальникам не було так спекотно, учасники змагань могли освіжитися продукцією від «Опілля». Як зазначив директор з маркетингу корпорації Володимир Гомівка, приємно спостерігати, що на одній локації в Тернополі зібралося стільки рятувальників.

— Пожежник, той – хто завше стоїть на варті у повній бойовій готовності та за першим викликом негайно приходить на допомогу. Саме змагання з пожежно-прикладного спорту стимулюють наших героїв вдосконалюватися у своїй професії та показувати власним прикладом, як треба рятувати людські життя. У Тернополі ці люди ще раз перевірили свої вміння діяти в критичній ситуації та оцінили, настільки добре підготовлені до цих небезпечних ситуацій. Сьогодні під час турніру, спостерігаючи за учасниками, можна було ще раз пересвідчитися, що цю професію обіймають непрості люди. Рятувальники – люди з великою силою волі, які йдуть на ризик, попри страх, — наголосив Володимир Гомівка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ