Тернополянка малює картини голкою

0
175
Поглянувши на різьблені мультиплікаційні герої, дерева, квіти, серця, якими прикрашає альбоми ручної роботи тернополянка Мар’яна Мацьків, хочеться зануритися в казку.

Талановита дівчина вже майже півроку створює своїми руками оригінальні фотоальбоми з дерева. Для кожного виробу тернополянка розробляє індивідуальний дизайн, так що оформлення не повторюється.

Як розповіла пані Мар’яна, кожен її альбом, розміром 25х23, скріплений за допомогою кільця та вміщує сто фотографій. А прикрашають ззовні деревину різьблені малюнки на різноманітну тематику – святкові написи, квіти, мультиплікації та інші… Техніка, в якій працює умілиця, має назву пірографія.

—  Мені завжди подобалися вироби з дерева. Обожнюю запах дерева, особливо тоді, коли на деревині щось випалюють. Спершу побачила декілька зразків фотоальбомів у цьому стилі, а потім загорілася бажанням собі працювати над таким. Звичайно, на початку довелося попрацювати над освоєнням техніки «малювання вогнем». Бо ж якщо є бажання, можна осягнути будь-яке заняття. На своїх виробах можу випалювати будь-що. Залежно,для якої події призначений альбом – дня народження, весілля, хрестин…  А щоби зробити один альбом, витрачаю два-три дні. Помітила, що подібні роботи стають популярні в Україні, адже до мене частенько телефонують люди і замовляють вироби— поділилася Мар’яна Мацьків.

Тернополянка розповіла, що суть техніки, в якій працює, полягає в тому, що на поверхню органічного матеріалу  за допомогою розпеченої голки наноситься малюнок. Для малювання дівчині потрібна тільки якісна деревина та спеціальний прилад — електровипалювач. Зараз дівчина переходить  на випалювання лазером, що дозволяє швидше виконувати роботу.

—  Ідеї оформлення виробів не часто підглядаю. Переважно працює власна фантазія. Компоную як власні варіанти, так і запозичені. Оскільки також продаю свої витвори, після розмови із клієнтом починаю розуміти, як саме повинен виглядати альбом. Взагалі люблю творити, вигадувати. Колись займалася малюванням, декором. Згодом попередні захоплення поступилися новим, які розвинула. Тепер можу милуватися плодами своєї праці, — додала умілиця.

Тернополяни

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ