На Тернопільщині запрацює унікальна крамниця – для людей, які потрапили в складні життєві обставини

0
282
фото ілюстративне

“Щиро радіємо усією командою, що наша ідея “Інша КРАМниця” – соціальний Profit-room отримала підтримку та здобула перемогу у Конкурсі малих грантів DREAMaction 3.0, організованого CANactions School  та  Westwrn NIS Enterprise Fund“, – читаємо на сайті Теребовлянської громади, де цієї весни створенийвідділ соціальної роботи. – повідомляє Теребовля.

Загалом у Конкурсі взяли участь 182 заявки від об’єднаних територіальних громад з 23 областей України. Виграли 4 проекти та 5-й переможець – це група проектів, тематика яких присвячена проблемам поводження з відходами.

Мета даного конкурсу – підтримати об’єднані територіальні громади в реалізації практичних урбаністичних проектів задля підвищення якості умов та життя громад. Конкурсом передбачено надання грантів у розмірі до 100 000 грн. кожному з переможців.

Наша ідея – “Інша КРАМниця” – соціальний Profit-room – єдина в Україні передбачає функціонування нового майданчика для вирішення соціальних проблем жителів громади. Це створення в Теребовлянській громаді нової платформи—інкубатора для розвитку підприємництва, навичок комунікації та соціальної адаптації осіб із складними життєвими обставинами у вигляді неформатної крамниці, що об’єднає сім’ї різного майнового стану для взаємної підтримки: адресної допомоги речами та наставництва.

Ми плануємо організувати роботу КРАМниці, де будемо навчати працювати людей, які перебувають в складних життєвих обставинах і водночас вирішувати їхні соціальні проблеми. Біля КРАМниці буде встановлено контейнер, де кожен охочий зможе поділитися одягом та речами побуту (вживаними або новими, такими, що не знадобилися). Усі ці речі працівники КРАМниці, тобто сім’ї у СЖО, впорядковуватимуть та сортуватимуть.

Частину речей вони зможуть реалізувати, а виручені кошти, спільно з наставником – працівником соціальної сфери Теребовлянської громади, розділити на першочергові потреби власної сімї, накопичити як стартовий капітал для маленької власної справи або ж – використати як благодійну допомогу для потребуючих жителів ОТГ. Також зібрані речі будуть використовуватись як адресна допомога малозабезпеченим сім’ям, котрі не мають в що одягти дітей, потребують тих чи інших (наявних в КРАМниці) речей.

Базові навики домашнього побуту, планування сімейного бюджету, комунікація з іншими сім’ями та відвідувачами КРАМниці, профорієнтація на майбутнє – такі вміння націлений розвивати проект у середовищі сімей, що потрапили в складні життєві обставини. Віримо, що взаємна допомога та підтримка між жителями громади та віра у власні сили допоможе частині сімей вийти зі складного становища та стати щасливішими.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ