На Тернопільщині зустрінуться вчителі, які вважають себе білими воронами

0
90

28 березня 2019 року  у НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-ДНЗ с. Великі Гаї» відбудеться Афілійована (не)конференція mini-EdCamp Velyki Gaji  “Інтеграція, емпатія, командна робота в Новій українській школі”.

Це – захід з обміну досвідом для відповідального вчительства, яке прагне кращої якості знань для наших дітей. По-друге, можливість заявити про нашу громаду, її прогрес. По-третє, на захід реєструються вмотивовані люди з усієї України (плануємо більше 150 учасників, більше 20 експертів). Тематику  (не)конференції  визначили в руслі тем Нової української школи.

Про EdCamp

  1. Найголовніший принцип EdCamp – це свобода! Яку активність обрати вчителю, на сесію до якого експерта піти, як не пропустити чогось цікавого, залежить від учасника.  Програма міні-EdСamp Velyki Gaji буде у кожного.
  2. Надзвичайно важливо, що усі експерти/-ки будуть доступними для консультацій протягом дня та братимуть активну участь у всій програмі міні-EdCamp Velyki Gaji.
  3. Впродовж дня буде багато можливостей для розвитку і нових знайомств, усі сесії проходитимуть у дискусійному форматі!

“EdCamp” – це горизонтальний демократичний простір, і всі тут перебувають на одному рівні. Тут  немає VIP- чи зарезервованих місць та інших “караваїв”.

На одній із конференції був заступник міністра освіти Павло Хобзей. Він довго й охоче спілкувався з учасницями й учасниками в холі, і коли прийшов до зали, усі місця були зайняті. Він собі спокійно присів на підвіконні й не мав жодних образ. Всі почали писати з різних джерел смс: “Ви з’їхали з глузду У вас замміністра сидить на підвіконні!”. Але тоді вчителі/-ки зрозуміли, що в освітньому процесі вони справді важливі. Так само, коли на конференції приходить Лілія Гриневич, вона зі всіма вільно, спілкується.

Едкемпери називають себе та українське вчительство білими воронами – за те, що ті не бояться впроваджувати зміни у своїх школах. І це починається одразу після приїзду до школи. Головне відбувається не на самих подіях, а після них – коли вчитель/-ка повертається у свій клас. Адже Нова українська школа щоденно твориться на уроках!

Захід проходить у цікавому дискусійному форматі, надає освітянам за короткий час отримати максимум сучасної корисної інформації. Події EdCamp є важливим майданчиком комунікації реформи НУШ та включені до офіційних заходів департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки. Кожен учасник сам формує свій день, вибирає до кого піти повчитися. Для багатьох попервах це стає навіть мукою, тому що коли тобі вся програма прописана наративно й лінійно, це просто. А коли ти отримуєш свободу – треба проаналізувати сесії ( у нас їх  одночасно проходитиме 10), прийняти власне рішення… Це вимагає відповідальності.

Міністерсво  освіти і наука зацікавлене і сприяє проведенню таких подій та просить зараховувати кількість годин (не) конференції до обсягу підвищення годин  кваліфікації її учасникам.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ