Виконком Тернопільської міської ради визначив місця для розміщення матеріалів передвиборчої агітації

0
133

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради визначив місця у Тернополі для розміщення друкованих та інших агітаційних матеріалів під час кампанії з виборів Президента України, що відбудуться 31 березня 2019 року. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Згідно з рішенням Виконавчого комітету Тернопільської міської ради №1076 від 26 грудня 2018 року, у обласному центрі виділено 20 місць, які можуть використовуватися для розміщення агітаційних матеріалів під час виборчих перегонів. Йдеться про чотирьохсторонні металеві конструкції округлої форми (0,90м*0,90м) розміщені на існуючих електроопорах.

Перелік затверджених адрес їхнього розташування:

  1. Проспект Степана Бандери – вул. Слівенська (біля магазину «Обнова») – сторона від магазину.
  2. Проспект Злуки – вул. Є. Коновальця – сторона від парку.
  3. Вул. В. Великого (зупинка Л. Курбаса) – північна сторона.
  4. Вул. В. Великого (зупинка вул. Полковника Морозенка) – північна сторона.
  5. Вул. Гетьмана І. Мазепи (зупинка готель «Галичина») – сторона від ставу.
  6. Вул. Бережанська – північна сторона.
  7. Проспект Степана Бандери (зупинка «Є. Коновальця») – сторона від зупинки.
  8. Вул. Збаразька (зупинка «Новоапостольська церква») – сторона від церкви.
  9. Проспект Степана Бандери (зупинка «Зеленбуд») – сторона від зеленбуду.
  10. Вул. Микулинецька (зупинка «Газопровід») – сторона від зупинки.
  11. Вул. Львівська (біля ТНЕУ) сторона від ТНЕУ.
  12. Вул. В. Великого (зупинка «Ринок») – сторона від ринку.
  13. Вул. Чехова – сторона від центру.
  14. Вулиця В. Винниченка (Берегиня) сторона від вулиці В. Винниченка.
  15. Проспект Злуки (зупинка «Текстильна») – сторона від магазину.
  16. Вул. Бережанська – сторона від зупинки.
  17. Вул. Київська (біля супермаркету) – сторона від магазину.
  18. Вулиця В. Великого (біля церкви В. Великого) – сторона від церкви.
  19. Вул. Золотогірська (зупинка) – північна сторона.
  20. Проспект Злуки (зупинка Універсам) – сторона до зупинки.

 

Також у пункті 3 цього рішення зазначено, що виконання заходів щодо очищення визначених місць з 24 години 29 березня 2019 року під відповідальністю комунального підприємства «Парк Загребелля».

Координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Тернопільській області Ольга Галушка зазначає:«Згідно з частиною 4 статті 59 Закону України «Про вибори Президента України» місцеві органи виконавчої влади не пізніш як за дев’яносто днів до дня виборів визначають місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Також стаття 64 цього закону містить обмеження, щодо ведення передвиборчої агітації. Наприклад, у частині 14 йдеться про заборону розміщення матеріалів на пам’ятках архітектури і у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху. Відтак, суб’єктам виборчого процесу та усім причетним до нього особам чи установам варто дотримуватись встановленого порядку ведення передвиборчої кампанії та не розміщувати агітаційні матеріали у непризначених та заборонених місцях».

Порушення щодо розміщення агітаційних матеріалів регулюється статтею 212-14  Кодексу України про адміністративні правопорушення: «Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами – розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Відповідно до частини 1 стаття 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. А відповідно до частини 4 цієї ж статті передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ