У Тернополі є молоді люди, які не вміють користуватися комп’ютером

0
411
фото ілюстративне

У всі часи заочники були джерелом додаткового заробітку для кмітливіших студентів, які вчаться стаціонарно. Тернополянка Христина Маслій підробляє, допомагаючи заочникам. Справа навіть не у дипломних чи курсових роботах. Цьогоріч дівчині трапилися люди, які не вміють працювати з комп’ютером.

– Взяла тести на замовлення, то роблю їх, аж очі вилазять, – ділиться Христина. – Це онлайн тести, щоб здати залік типу по лекціях. Заходиш в онлайн кабінет і відповідаєш на ряд питань, а в кінці залік. Роблю це для жінки з Тернополя, яка була на курсах. Їй близько до 40. Вчителька у якійсь школі, а що вчить, то не знаю. З комп’ютером інтелектуально не може впоратися.

Христина дивується, що зараз є люди, які не вміють працювати з комп’ютером.

– Знаю кількох, двом по 30 років, – продовжує студентка. – Не вміють друкувати, користуватися Інтернетом. Заочно вчаться. Одна з сім’ї алкоголіків і наркоманів. Закінчила швейне училище. Добра дівчина, але не мала виходу і працювала продавчинею на базарі – з телефоном на шиї, як то колись було, дзвінки за дві гривні, п’ять. Інша закінчила якийсь коледж. На медсестру вчилася, вже 10 років працює прибиральницею. Каже, що їй підходить. Обидві з Тернополя. Чому не навчилися працювати з комп’ютером? Певно, то якась інша реальність для них. Просто в житті з тим не перетинаються.

Христина каже, що незнання комп’ютерної грамотності її знайомим не заважає.

– Ніхто не нарікає, – усміхається дівчина. – Друзі навчили, як з телефону зайти у соцмережі. А щоб змінити аватарку, то йдуть до подружки, просять помогти.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ