Ярослав Цісарчук з Тернопільщини мав корову, яка збирала гриби

0
492

Коли починаються перші приморозки і припорошує снігом, добре смакує гарячий чай із засушених трав і юшка із сушених грибів. Ярослав Цісарчук переконаний, що найкраща юшка із білих грибів. Він – колишній лісничий. Сам живе у лісі за три кілометри від Золотого Потоку. Про це розповів в інтерв’ю. Розуміється на всіх грибах.

–  Найсмачніший – їстівний гриб-боровик, – розповідає. – Чому боровик? Тому що росте в борах і дібровах. Він не буде рости в осикових, тим більше, де верба або лоза. Тепер ліси, діброви повинищували. Якщо не буде дібров, то і грибів не буде. В осичинах ростуть підосичники. В березинах – підберезники. А в дібровах, борах ростуть отакі гарні гриби. Маю грибні місця. Гриби не шукають. Гриби збирають. Знають місця, де вони ростуть, приходять і збирають. Знаю всі місця у Бучацькому районі, де ростуть гриби. Працював у різних населених пунктах.

Чоловік любить розказувати про дуже мудру корову, яка шукала гриби.

– Коли ще ходив до школи, ми мали таку  корову, що вона за запахом шукала гриби, – продовжує. –  Внизу були луги. Ми там пасли. Я йшов по гриби і корова заду за мною. Вона скоріше находила, ніж я. Показувала мені, де гриби. Збирала їх.

Дуже люблю гриби. Взимку сушені кидаю в суп.


БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ