На Тернопільщині ловлять рибу забороненими знаряддями

0
268

Під час заходів з охорони водних біоресурсів на підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області у вересні місяці рибоохоронні патрульні здійсннили 38 рейдів та викрили 32 порушення правил рибальства, із них:

7 – порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.3 ст.85 КУпАП;

13 – грубих порушень «Правил любительського і спортивного рибальства»,  відповідальність за які передбачено ч.4 ст.85 КУпАП;

2 – порушення порядку збут  заборонених  знарядь  добування  об’єктів тваринного або рослинного світу за ст. 85-1 КУпАП.

1 –  порушення порядку придбання та збуту водних біоресурсів за ст. 88-1КУпАП.

Крім цього складено 9 актів вилучення безгосподарського майна.

В ході рибоохоронних заходів вилучено 122 кг водних біоресурсів з яких 74 кг  – при незаконному придбанні чи збуті.

Вилучено 16 заборонених знарядь лову, за актами безхазяйного майна 24 забороненого знаряддя лову та 3 плавзасоби.

За вересень місяць збитки, завдані рибному господарству, склали 23 тис 256 грн.

Патрулювання здійснювалось у всіх районах Тернопільської області. Найбільшу кількість порушень правил рибальства зафіксовано у Заліщицькому, Борщівському, Кременецькому та Теребовлянському районах.

Зокрема, 12 вересня під час проведення рейду по водоймах та річках Кременецького району було виявлено громадянина, який виловлював рибу методом спуску води з рибогосподарської водойми, що біля с. Старий Тараж без відповідних на це документів. Було впіймано 26 одиниць риби загальною вагою 16 кг, а саме: короп (сазан) – 21 шт. вагою 14,7 кг та щука – 5 шт. вагою 1,3 кг. Збитки, нанесені рибному господарству, становили 8 тис 126 грн.

В ніч з 19 на 20 вересня біля с. Дністрове Борщівського району виявлено та задокументовано два грубих порушення правил рибальства. Порушники здійснювали вилов риби забороненим знаряддям лову – остями. Збиток завданий рибному господарству становить 510 грн.

23 вересня державними інспекторами вилучено шість безгосподарських сіток, довжиною від 15 до 25 метрів, вічком від 25мм до 45мм. Майно було виявлено на р. Стрипа, поблизу села Раковець Теребовлянського району.

Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «Гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27-70-34 та (097) 427-85-95

Додатково:

З початку року із залученням громадських інспекторів, громадських організацій  та правоохоронних органів викрито і задокументовано 413 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», за які передбачено адміністративну відповідальність, із них:

88 грубих порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.4 ст.85 КУпАП,

253  порушення викрито за  ч.3 ст.85 КУпАП

6 порушень порядку збут  заборонених  знарядь  добування  об’єктів тваринного або рослинного світу за ст. 85-1 КУпАП.

11 –  порушень порядку придбання та збуту водних біоресурсів за ст. 88-1КУпАП.

Складено 55 актів вилучення безгосподарського майна.

В ході проведення рибоохоронних рейдів у порушників природоохоронного законодавства вилучено 165 шт. заборонених знарядь лову, 915 кілограм незаконно виловлених водних біоресурсів.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ