Як тернополянам перестати кричати на дітей: поради нестриманим батькам

0
157

Чому ми дозволяємо собі кричати на дитину, обіцяючи кожен раз не робити цього? Як батькам контролювати себе і не перетворити крик в звичку? Про основні причини батьківського крику пише «Газета по-українськи» з посиланням на сайт4mama.

Дитина слабша за нас

Втома, що накопичилася, конфлікт з чоловіком – ми все це виливаємо на дитину і навіть не замислюємося про наслідки. Це говорить про те, що ми думаємо виключно про себе, і подаємо наочний приклад егоїзму і нестриманості.

Не використовуйте дитячу слабкість з метою самоствердження, принижуючи цим дитину. Час покаже, хто сильніший, і все може бути з точністю навпаки.

Ми багато вимагаємо від дитини

Ми вимірюємо можливості дитини, за шкалою своїх бажань і амбіцій. Вона повинна бути, вона повинна відповідати … по-іншому ніяк. Читати, писати, знати англійську, займатися різними видами спорту. І в цьому темпі батьки не звертають увагу на те, чи потрібно це дитині, а вимагають, дресирують її. Діти в свою чергу не встигають це робити або просто не хочуть, тоді батьки переходять на крик.

Давайте залишимо хоч невеликий вибір дитині, не будемо порівнювати її з іншими, дозволимо бути їй маленькою, і будемо ставитися до цього відповідно.

Крик прискорює процес

Дитина не поспішає, а ми весь час поспішаємо. Звичайно, крик змусить малюка прискоритися, але це сьогодні, а далі? Кричати кожен раз, щоб поквапити дитину? Таке виховання загрожує нервовими розладами у дітей або вони просто звикнуть до крику і не будуть на нього реагувати.

Зупиніться на хвилину і подумайте про майбутнє, якою виросте ваша дитина, якщо її весь час смикати і кричати, і чи скаже за це вам потім спасибі.

Ми не вміємо пояснювати

Ви повторюєте 10-й раз, а дитина не може запам’ятати елементарних речей. Або не в може вирішити приклад, вивчити вірш.

А знаєте, що немає поганих учнів? Ви просто не вмієте пояснювати. Дитині важливий принцип, механізм, який вона зможе застосувати в житті, а не просто слова. Тому розберіться, що саме вона не зрозуміла і пройдіться ще раз по матеріалу, а якщо буде потрібно – ще пару раз, поки механізм не запрацює.

Щоб не картати себе за крик і нестриманість, почніть виховання з себе. Адже ми – батьки – приклад наслідування для дітей.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ