В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті інклюзивно-ресурсного центру в Шумську (фото)

0
150
sdr

Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко відвідав Тернопільщину із робочим візитом у вівторок, 11 вересня. Приїхав до нашої області він, щоб ознайомитися із станом впровадження інклюзивної освіти в області, а також взяти участь у відкритті інклюзивно-ресурсного центру у Шумську.

Шумський ІРЦ розміщений на базі Шумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 (опорний заклад). Там надаватимуть освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Працюватимуть у центрі з дошкільнятами та дітьми шкільного віку.

«Запровадження інклюзивного навчання створює передумови для інтегрування дітей з особливими освітніми потребами, у тому числі з інвалідністю, у загальноосвітній простір. Це дозволяє дітям бути у соціумі, спілкуватися та навчатися зі своїми однолітками, разом з ними рости та розвиватися», – наголосив В’ячеслав Кириленко під час відкриття ІРЦ у Шумську.

У свою чергу голова облдержадміністрації Степан Барна поінформував, що на сьогодні в області проживають понад 13 тис. дітей з порушеннями психофізичного розвитку. «Відкриття інклюзивно-ресурсних центрів дає змогу проводити комплексну психолого-педагогічну оцінку дитини, надає психолого-педагогічну допомогу та забезпечує системний кваліфікований супровід», – зауважив Степан Барна.

Він також зазначив, що відповідно до підписаних Меморандумів з Фондом Порошенка та обласною і районними державними адміністраціями в області будуть створені 19 ІРЦ. 17 інклюзивно-ресурсних центрів уже діють у Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Збаразькому, Зборівському, Козівському, Монастириському, Підгаєцькому, Тернопільському, Чортківському і Шумському районах, містах Бережани, Кременці, Тернополі, в Теребовлянській, Лановецькій і Шумській ОТГ.

sdr

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ