На Тернопільщині чиновники п’ють так, що з ресторану їх виганяє поліція

0
2888

Якась напасть на бучацьких чиновників віднедавна, ніби пошесть пішла балюватися і випивати по чарочці  в робочий час прямо на робочих місцях. Вже традиційно пани-начальники влаштовують зрання з будь-якої причини бучні забави, гостини, кавування, наплювавши на розпорядок робочого дня, трудову дисципліну, елементарні норми поведінки держслужбовця. І не впливає на них чомусь ні громадський осуд, ні резонансні викриття, ні заборони «зверху», бо ніхто ще не був покараний за таке неподобство. – пише Бучацький інформаційний портал

Буквально вчора зустріла свій ювілей виконуюча обов’язки начальника відділу культури районної Бучацької адміністрації пані Алла Вержбицька. Як ведеться, вже зрання в робочому кабінеті чиновниці, відомої своїм «регіональним» минулим, стали з’являтися, як чорти з табакерки, по ранжиру від «завклюба» до найвищих чинів місцевого «уряду». І всі з подарунками, сувенірами, конвертами. Звичайно, столи в бухгалтерії ломилися від їдла,  а  щаслива ювілярка пригощала, примовляючи «по рюмочці-рюмашеці», а потім через обід вся дружня «кампашка» перемістилася в ресторан і гульня затягнулася далеко за обід.

Засиділися кажуть так, що «головний націоналіст району», як себе величає пан Василь Вонсяк, після «многая літа» «завдавав бубена» як завзятий староста на «весіллю», прямо ідилія та й годі, бо політика – політикою, а випити хочеться всім!

А те, що вся ота забава тривала весь робочий день і кабінети відділу культури перебували «на замку», бо всі бюджетники «від культури» дружньо веселилися, нікого з «білого дому» не зацікавило. Бачте, в ресторані «по соточці» перепустили навіть  місцеві «вожді», верховні правителі – очільник місцевого «парляменту» голова райради пан Віталій Фреяк і його «сірий кардинал», він же керуючий справами (хоча які там справи в раді) пан Василь Михайлович Григоришин. Він, правда, у відпустці, але не міг втратити такий шанс і не пригубити, бо та кава з районної кавоварки за 10 тисяч гривень бюджетних грошей вже видно приїлася, хочеться, бачте, нових вражень, відчуттів і…компанії колишніх регіоналів.

Жоден з чиновників навіть не задумався, що середа – це не субота, що робочий день триває не до обіду, а до 17 години і вони мали бути на роботі, а не байдикувати в кабаці, як заядлі пияки. Совісті у наших владців як у «жида в торбі», ніц нема, а які патріотичні гасла, яка пиха, як «тєжко працують» ці перекінчики, диву даєшся лише, що всі бачать і мовчать, ніби то так і має бути.

Коли нові поліцейські поцікавилися, що за баль в робочий час – всі розлетілися з ресторації як ті шпаки, наче їх там і не було, а таки були! Тепер у голови райдержадміністрації болітиме голова – як покарати ювілярку? Бо поліція направила протокол щодо порушення закону, що пиячити в робочий час не можна, а на захист певне стануть всі ті, хто ще вчора «по рюмочці-рюмашечці» пили разом. А відповідати має одна – то якось ніби й неправильно, бо мали б відповідати усі, хто порушив – начальники з районної ради, держслужбовці, але хто їх покарає?

Цікаво, як вирішить голова, чи не прийдеться звертатися вище, тому дуже чекаємо на відповідь з владних кабінетів, яку помістимо на нашій сторінці для читачів.

Наш дописувач Василь Бучацький

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ