Щоб відволікти тернопільських підлітків від гаджетів, їх вчать кувати цвяхи

0
332

– Грали в пейнтбол, стріляли в тирі, вчилися прийомам самооборони, а ввечері дивились мультики під зоряним небом, – перераховує враження за день 12-річний Максим Мілян. Активний відпочинок на свіжому повітрі пропонують тернополянам організатори наметового табору “Дух нашої давнини”. Мистецькі майстер-класи, теренові ігри, лицарські турніри, бойові мистецтва опановують діти протягом одного тижня.

– Ще будуть наукові пікніки та майстер-клас гри на бандурі, – розповідає засновник юнацького табору Назар Сарабун. – Щороку ми стараємось додавати нашим таборовикам нові дисципліни. Щоб було цікаво і корисно.

Покрутити гончарне коло, побачити і самому спробувати зробити цвях, постукати на барабанах та зіграти на гітарі свою першу пісню. Все це реально у наметовому таборі.

– Успішні люди, які люблять своє ремесло, діляться своїм досвідом з дітьми, – продовжує Назар. – Це хороший поштовх для саморозвитку. Ми заохочуємо хлопців та дівчат до щоденного вдосконалення у колі друзів. У нас всі рівні. Але кожен може дещо краще робити від всіх та навчити це інших.

Подружитися, знайти спільні інтереси, вміти відстояти свою думку, вступати у дискусії допомагають таборовикам психологічні тренінги.

– Ми вчимо дітей комунікувати, – розповідає Назар. – Тому замість мобілок та гаджетів у нас нічні ватри з піснями та розмовами, мандрівки.

Окрім майстер-класів від акторів, художників, скульпторів, у табір приїздять музиканти.

– Цього разу ми чекаємо приїзд тернопільського гурту Bugs&Bunny, – діляться організатори табору.

Наметовий табір “Дух нашої давнини” працюватиме чотири зміни. Знаходиться табір в с.Жовнівка Бережанського району. Організаторами є Платформа альтернативної освіти “Коло”

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ