На цьому мості на Тернопільщині велосипедисти скоро зможуть змагатися у швидкості з поїздами

0
386

Віадук в околицях села Плебанівка на Тернопільщині часто порівнюють з мостом, по якому поїзд мчав Гаррі Поттера в Хогвартс. Цей пам’ятник архітектури, зведений ще 120 років тому, скоро стане частиною одного з найяскравіших веломаршрутів України. – повідомляє Expert.tur

Знаменитий український віадук – залізничний міст, який стоїть на дев’яти опорах, –  знаходиться в Теребовлянському районі. Його будували австрійські архітектори, коли ці території перебували під контролем Австро-Угорщини. Саме тому міст має таку незвичну для України конструкцію. Але при цьому віадук відрізняється особливою міцністю, про що свідчить віковий термін його експлуатації.

Незабутніми пейзажами, які можуть спостерігати пасажири поїздів, що проходять, незабаром зможуть насолодитися і велосипедисти.

Український віадук дуже схожий на шотландський міст Гленфіннан, який придбав небачену популярність після зйомки всесвітньо відомої саги про Гаррі Поттера. Саме по цьому мосту головний герой екранізованій книги і його друзі добиралися до школи магії Хогвартс.

У Тернопільській області схожих віадуків – три. Решта два знаходяться в селах Буцнів і Кровінка. Також подібні мости є в Ворохті Івано-Франківської області і в селі Лавочне у Львівській області.

Нещодавно у Плебанівському віадуці провели толоку. Активісти прибрали і привели до порядку територію. Ініціатори створення веломаршруту обіцяють, що туристи зможуть покататися по ньому і помилуватися історичними, архітектурними, сакральними і природними пам’ятками краю вже до кінця літа.

Варто відзначити, що останніми роками велосипедний туризм стає все популярнішим у світі. Розвинені країни облаштовують велодоріжки і необхідну інфраструктуру біля історичних або просто барвистих місць, щоб прилягти якомога більше туристів. Наприклад, навколо найбільшого озера Італії –  Гард –  зараз облаштовують вело маршрут протяжністю 140 кілометрів, який дозволить розвивати туристичний потенціал досі ізольованих навколишніх сіл.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ